A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

LIJDENSWEG GAAT VERDER

KV OOSTENDE - BEERSCHOT  3 - 1

Achtste competitiewedstrijd, zevende nederlaag: Beerschot blijft ook na de trainerswissel in de hoek zitten waar de klappen vallen. Vanmiddag aan het zeetje schoten onze Mannekes zichzelf in de eerste zeven minuten in de voet en gaven ze na twee missers in verdedigend opzicht KV Oostende vrije baan naar een (al te makkelijke) thuisoverwinning. In de eerste helft maakte paars-wit amper iets klaar; na de pauze - en zeker na de inbreng van Mosés Caicedo - ging het een pak beter en vlotter. Maar verder dan een late eerredder - ook een cadeautje - van Soumaré kwamen we niet.

Er stonden zeven minuten op de klok en de wedstrijd lag al in een beslissende - zeg maar: dé beslissende - plooi. Eerst zette Frans met een domme en veel te eenvoudige strafschopovertreding de thuisploeg op 1-0 en amper even later mocht Capon na een flipperkastmoment en zwak verdedigen al een tweede Oostends doelpunt scoren. Onze Mannekes stonden erbij en keken ernaar.

Met een rush van Soumaré op de rechter-, een actie van Bourdin op de linkerflank en een rush van Coulibaly door het midden stak Beerschot de neus aan het venster maar Hubert redde. KVO schrok even maar schakelde direct een versnelling hoger en toonde zich superieur en vooral sneller op het middenveld. Gelukkig schudde Vanhamel twee mooie reflexen uit zijn keepersmouw of bij de rust stonden er reeds hogere cijfers op het scorebord.

Beerschot, dat Vaca de wei instuurde voor Frans, startte in overdrive aan de tweede helft maar Suzuki zag zijn gekrulde bal door Hubert uit de bovenhoek geranseld. En dat brak zuur op, want even na het uur kreeg Amade vrije doorgang in de Kielse zestien en daar maakte hij optimaal gebruik van met een laag schot in de verste hoek. Drie-nul en nu konden de boeken definitief toe.

Toch viel er in het slotkwartier nog een eerreddend doelpunt. Niet van Coulibaly die randje zestien hoog over besloot, maar wel van Soumaré, die een misser in de Oostendse afweer afstrafte. Bal over de lijn geweest, oordeelde de VAR, en meteen stond de 3-1-eindstand op het bord. Weer geen punten voor Beerschot, dat op klasse en intensiteit in alle linies te kort schoot. Eén groot lichtpunt toch: de invalbeurt van Moisés Caicedo. Die eiste onmiddellijk alle ballen op, werd sterkhouder op het middenveld en toonde zich sterk in de duels en onverbiddelijk in de tackles. Een échte aanwinst kortom. En daar moet de Kielse burger zich in deze barre sportieve tijden dan maar aan optrekken.

TOESCHOUWERS: 5.000

SCHEIDSRECHTER: De Cremer

DOELPUNTEN: 5' Gueye 1-0 (strafschop), 7' Capon 2-0, 66' Amade 3-0, 80' Soumaré 3-1

KV OOSTENDE: Hubert, Jakel, Tanghe, Capon (71' Osifo), Ndicka, Amade, Rocha Santos, D' Arpino (90+1 Medley), Batzner (79' Kozieello), Gueye (71' Kvasina)à, Ambrose

BEERSCHOT:  Vanhamel, Halaimia, Frans (46' Vaca), Radic, Konstantopoulos, Bourdin (79' De Smedt), Pietermaat, Coulibaly (58' Caicedo, Holzhauser, Soumaré, Suzuki

GELE KAARTEN: Ndicka, Amade, Koziello, Kvasina, De Smedt

RODE KAARTEN: 90+5'Dauwen (2x geel)

Tekst: Danny Geerts