A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Lommel-Beerschot 1-0

Uitgerekend op de laatste speeldag van het kalenderjaar 2019 liep Beerschot tegen zijn eerste nederlaag van de tweede periode aan, waardoor we weliswaar nog wel als (co?)-leider de winterstop ingaan, maar toch ook met een wrang gevoel. Je hebt zo van die matchen waarbij je vanaf minuut één aanvoelt dat het niks wordt. En zo’n wedstrijd is het hier vanavond aan de Gestelsedijk geworden. Met exact hetzelfde eindresultaat als bij ons laatste bezoek hier in Lommel.

Vooral de eerste helft was een mager beestje. Vanuit Kiels standpunt toch. Het was Lommel dat voor dreiging en gevaar zorgde. Eerst langs Henkens (schot centimeters naast), daarna via Thordarson, en die trapte – centraal volledig ongedekt – netjes in de linkerbenedenhoek. Eén-nul, een logische tussenstand.

Beerschot probeerde zich weer in de wedstrijd te knokken, en kreeg daarvoor een unieke gelegenheid toen Dylan Saint-Louis na dom balverlies in de thuisverdediging alleen voor Svedkauskas verscheen maar veel te veel tijd nodig had – en het bovendien al te mooi wou doen – om af te ronden. Dot van een kans, op een gouden schoteltje aangereikt. Verkwanseld.

 

In de slotfase van de eerste helft versierde Lommel nog twee doelkansen om de partij dan al in een beslissende plooi te leggen. Maar Krizan miste. Beerschot stelde daar enkele een harde knal van Jorn Vancamp tegenover. De thuisdoelman ging goed plat.

Nieuw bloed in het elftal bij de start van de tweede helft, met Vorogovskiy die de bleke Dudouit kwam vervangen, en Noubissi die voor extra kracht in de aanvalslinie moest zorgen. Even leek het te gaan lukken. Onder impuls van Holzhauser werd meer druk ontwikkeld, ging het tempo in de hoogte en werd Lommel terug gedrukt. Veel tastbaars leverde het echter allemaal niet op. Enkel Rapha Holzhauser was echt gevaarlijk met een inlopende keiharde kopbal. Nipt over.

Beerschot ging met het verstrijken van de minuten veel te gejaagd voetballen, verstuurde telkens opnieuw diepe – verloren! – ballen in de opbouw, won amper nog duels en vond nooit de vrije man voor doel. Kortom,, een complete off-day.

Tien minuten voor tijd was het Yan Vorogovskiy die ei zo na toch nog voor de gelijkmaker zorgde, maar zijn poging belandde op de paal. Jammer maar helaas. De eerlijkheid gebiedt ons echter om te stellen dat een eventueel gelijkspelletje het maximum was dat Beerschot na deze slappe partij voetbal verdiende. Maar zelfs dat bleek vanavond niet haalbaar. Met een nederlaag de winterstop in, dus. Zonder discussie. En, nee, dat hadden we niet verwacht…

TOESCHOUWERS: 2,000

SCHEIDSRECHTER: Boterberg

DOELPUNTEN: 19’  Thordarson

LOMMEL SK: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Henkens, Khammas, Brebels, Krizan (67’ Naudts), Thordarson (90’ Vachiberadze), Bitsindou, Sanyang, Aabbou (83’ Cauwenberg)

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Dudouit (46’ Vorogovskiy), Prychynenko, Reda, Dom, Maes, Holzhauser, Grisez (46’ Noubissi), Saint-Louis, Vancamp (74’ Tissoudali)

GELE KAARTEN: Grisez, Brebels, Vorogoskiy, Noubissi

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees