A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Marco Weymans tekent contract bij Beerschot

Marco Weymans, die als testspeler aan de voorbereiding begon, tekende vrijdagavond een contract bij Beerschot. De linkervleugelverdediger uit Wilrijk tekende een contract tot het einde van het seizoen op het Kiel met een optie voor één extra seizoen.

Weymans is een jeugdproduct van Beerschot. Hij doorliep de jeugdreeksen bij Beerschot tot hij in 2012 overstapte naar de U16 van PSV. Via Cardiff in Wales kwam hij in 2017 in Tubeke terecht, waar hij op anderhalf seizoen 35 wedstrijden speelde in 1B. In 2019 trok hij richting het Zweedse Östersund.

In januari keerde Weymans terug van Zweden richting huis. Na een proefperiode tekent hij nu een contract bij Beerschot. “Marco heeft ons kunnen overtuigen in de laatste weken dat hij een aanwinst was voor onze kern”, vertelt technisch manager Sander van Praet. “Bij Beerschot wil Marco zijn carrière opnieuw lanceren en we voelen veel motivatie bij hem om hier te willen slagen.”

“Ik ben echt heel trots dat ik hier kan tekenen”, vult Weymans aan. “Ik weet nog dat ik als jeugdspeler hier ballenjongen was. Alle wedstrijden waar ik aanwezig kon zijn, volgde ik hier in het stadion. Mijn mooiste herinnering? Ik stond achter het doel waar Proto toen zijn kopbalgoal scoorde. Ik weet nog dat ik mezelf niet kon inhouden en zo snel mogelijk meeliep langs de zijlijn om mee te vieren. Dat was echt een moment dat ik nooit zal vergeten.”

“Uiteindelijk koos ik ervoor om bij de U16 richting PSV te trekken. Ik speelde daarna wel een aantal wedstrijden in het Olympisch Stadion toen ik hier op bezoek kwam met Tubeke in 1B. Maar nu zal het toch speciaal zijn om hier in het paars te spelen. Ik twijfel er niet aan dat mijn eerste keer op de Olympische mat een fantastisch gevoel zal geven.” 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts