A-KERN NIEUWS

MOOI GELIJKSPEL TEGEN CLUB BRUGGE

Beerschot behaalde zaterdag in de vooravond een knap 1-1-gelijkspel tegen landskampioen Club Brugge. De omstandigheden in het indrukwekkende Belfius Basecamp in Knokke waren met een gemillimetreerde grasmat en een ideaal voetbalweertje perfect. Onze Mannekes startten met het 'basiselftal van de dag', terwijl de thuisploeg in elke speelhelft een 'gemengd' team de wei instuurde. 

Beerschot voetbalde complexloos met een goede balcirculatie en enkele mooie driehoekjes, waarbij de Brugse afweer bij herhaling naar adem moest happen. Na een van de vele degelijke combinaties was het Ryan Sanusi die de 0-1 binnenschoot. Een verdiende voorsprong. Holzhauser was eens te meer onze metronoom op het middenveld en ook Krekovic toonde op de rechterflank enkele goede bewegingen. Achteraan klopte het als een bus, zodat Noa Lang, noch Bas Dost zich konden doorzetten.

Na de rust ontwikkelde Club Brugge meer druk en creëerde het dreiging, gevaar en doelkansen. Zeker toen trainer Peter Maes op het uur zeven jonge kerels liet opdraven moest Beerschot achteruit. Dat Kielse jonge geweld weerde zich uitstekend en hield de thuisploeg af tot in de slotminuut. Toen verzilverde Okereke het Brugse overwicht met een gelijkmaker.

Doelpunten: 29' Sanusi 0-1, 88' Okereke 1-1

Beerschot startte met Vanhamel, Dom, Radic, Frans, Van den Bergh, Sanusi, Coulibaly, Holzhauser, Sanyang, Krekovic, Suzuki. Aan het uur maakten Van den Buijs, Eleke, Placca, Masangu, Halaimia, Mukuna, Konstantopoulos, Mboko, Belhadj en Bourabain hun opwachting

Club Brugge begon met Lammens, Mitrovic, De Cuyper, Vormer, Van den Keybus, Lang, Dost, Engels, Fofana, Hautekiet er Servais. Na de pauze gooide Philippe Clement onder anderen Shinton, Mbamba, Mata, Rits, Okereke, Badji, Vermant en Audoor in de strijd.

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees