CLUB NIEUWS

"MUSEUM CLUB 13" KRIJGT STILAAN VORM

En hoe zou het met het Beerschot Museum zijn? Heel goed, dank u wel. Door de indrukwekkende manier waarmee Beerschot dit seizoen door 1A raast en zich in de top van het klassement heeft genesteld, staat het sportieve uiteraard voorop op het Kiel. Maar tegelijkertijd, en enigszins achter de schermen, wordt naarstig voortgewerkt aan de uitbouw van “Museum Club 13”. Een korte round-up…  

De voorbije maanden werd een inventaris gemaakt van de waardevolle stukken die een ereplaats zullen krijgen in de Kielse exhibitieruimte. Topverzamelaars Frank De Lee, Marc Janssen en Tom Schelkens toonden zich bereid om exclusieve objecten en unieke verzamelstukken uit hun rijke Beerschot-collectie te schenken en/of uit te lenen, zoals ploegfoto’s uit de oude doos, wedstrijdshirts, trofeeën, bekers en medailles. 

Tegelijkertijd vond museum-conservator Danny Geerts een resem mails in zijn inbox van supporters en sympathisanten – onder anderen Rony Kindt, Luc Dams, Danny Deckers, te veel eigenlijk om allemaal op te noemen - die andere waardevolle Beerschot-memorabilia op hun zolder (of kelder) vonden en die graag ter beschikking willen stellen  Gaande van de officiële brief van het Koninklijk Paleis over het toekennen van de ‘Koninklijke’ titel aan Beerschot in 1924, litho’s en gedichten naar aanleiding van de 75ste verjaardag van onze club, over aansluitingskaarten uit de jaren stillekes tot vlaggen van supportersclubs,… Noem maar op. 

Tussendoor werd duidelijk dat de allereerste Gouden Schoen, in 1954 gewonnen door Rik Coppens (wie anders?), een ereplaats zal krijgen en ook een originele toegangspoort van het Beerschotstadion – die in Westmalle werd teruggevonden -  eerlang weer zijn plaats op het Kiel zal innemen. Mooi toch?! 
Eerdere oproepen in onze zoektocht naar interessante Beerschot-stukken vielen ook bij een aantal ex-spelers niet in dovemansoren. Patrick Vervoort en Marc Schaessens bij voorbeeld schonken oude wedstrijdshirts, foto’s uit hun privé-verzameling, de echte grammofoonplaat uit de jaren ’80, enzovoort. Waarvoor onze dank. En nog anderen beloofden originele stukken over te maken. Kortom, we zijn en blijven in blijde verwachting. 

Nog meer materiaal is welkom. Hoe meer en hoe exclusiever, hoe beter. Kijkt u ook nog eens op zolder, of in die kartonnen dozen die al tientallen jaren onaangeroerd in een stoffige hoek staan. Misschien levert het mooie stukken op die in Museum Club 13 thuishoren. Even mailen dan naar museum@beerschot.be

Ons museum krijgt een vaste stek op de eerste verdieping van het Olympisch Stadion, in de oude Hall of Fame. Het pronkstuk moet een trofeeënkast worden waarin we alles tentoonstellen met betrekking tot onze zeven landstitels en drie bekeroverwinningen. Indrukwekkend en prestigieus. 

Voor de praktische uittekening is er een vlotte samenwerking met DCA en werd een interieur architect ingeschakeld die alles fraai moet inplanten. Museum Club 13 zal eerlang met een vast tentoonstellingsgedeelte uitpakken en daarrond wisselende thema’s in de kijker plaatsen, zodat we op termijn met alle verzamelde objecten zullen kunnen pronken. Het moet een nostalgische wandeling worden doorheen de rijke historie van ‘onzen Beerschot’. 

Hoe en wanneer Museum Club 13 de deuren opent, verneemt u weldra via onze officiële communicatiekanalen en zal uiteraard mede afhankelijk zijn van de geldende corona-maatregelen. Nog even geduld. Wij houden u op de hoogte. 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts