A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

OP INZET, ENTHIOUSIASME EN KARAKTER NAAR DE OVERWINNING

BEERSCHOT - RACING GENK  2 - 0

Met een vroeg doelpunt van Lawrence Shankland  en een late treffer van Moises Caicedo heeft Beerschot in een zinderend Olympisch Stadion Racing Genk geklopt. Toegegeven, ietwat gevleid want de bezoekers claimden driekwart van de tijd veldoverwicht en balbezit, versierden de betere kansen maar beten zich de tanden stuk op een ijzersterke Kielse verdediging en een sublieme Mike Vanhamel, die twee wereldreddingen uit zijn mouw schudde. De energieke, wilskrachtige manier waarop Beerschot vanavond voetbalde en knokte verdient alle lof en onderstreepte nog maar eens dat we nog lang geen vogel voor de kat zijn. Wat een enthousiasme, spelvreugde en wilskracht stralen de troepen van Javier Torrente uit. Dat doet o zo deugd aan ons hartje!  

Onze Mannekes begonnen in overdrive, met na drie minuten een eerste kans voor Holzhauser (knap in hoekschop gered door Vandervoordt) en twee minuten later reeds het openingsdoelpunt van Shankland. Onze Schotse goaltjesdief sneed diagonaal de Genkse rechthoek in, vond in Holzhauser een gedroomd aflossingspunt en plaatste de bal vervolgens koelbloedig in de benedenhoek. Properkes afgewerkt... en meteen een perfecte aanzet. Die Kielse goal deed de bezoekers opschrikken. Zij schakelden onmiddellijk twee versnellingen hoger, werden heer en meester op het middenveld en ontketenden een offensief dat tot bij de rust zou aanhouden.

Op de linkerflank schoof Paintsil regelmatig door maar zijn voorzetten vonden niet het hoofd van de boomlange Onuachu. Radic en Bourdin kopten de hoge ballen weg, en als Hrosovsky centraal vanop tien meter dan toch ruimte kreeg om te besluiten, schudde Vanhamel een knappe reflex uit zijn mouw. De Beerschotverdediging wankelde bij momenten maar bleef geconcentreerd en georganiseerd de Genkse aanvalslawine opvangen. Eruit komen was er niet meer bij voor Beerschot. Daarvoor verliepen het uitverdedigen en de omschakeling te slordig, al kreeg een beweeglijke en onvermoeibare Shankland nog wel een mogelijkheid. Maar deze keer mikte hij naast.

Een hoog drukkend Racing Genk bivakkeerde met zijn offensieve intenties en pletwalsvoetbal ook in de tweede helft overwegend op de Kielse speelhelft. Zo werd Vanhamel al direct twee keer zwaar gesolliciteerd. Zijn redding op de poging van Onuachu verdiende zonder meer het etiket "wereldklasse". Beerschot kwam nog amper uit de omknelling onderuit al probeerden Holzhauser (centraal) en Shankland (op de flank) toch enkele keren schuchter tegen te prikken. Ook Vaca schuimde nog eens de linkerflank af, zette laag voor maar zowel Noubissi en Holzhauser kwamen net te kort om de bal binnen te duwen.

Halfweg de genietbare en razendspannende tweede helft leek de Genkse gelijkmaker een feit toen Onuachu de bal perfect op het hoofd kreeg... maar naast kopte. Oef. Aan de overzijde kwam Vaca zowaar nog dichter bij een doelpunt na een assist van Holzhausezr. Zijn schot strandde echter op de paal. Brute pech. Tusendoor pakte Caicedo uit met een paar poortjes, kwestie om de amusementswaarde nog wat verder op te krikken. Oh ja, coach Torrente werd ook nog uitgesloten voor iets te opzichtig protest en een wegwerpgebaar richting ref Boucaut.  Kortom, deze wedstrijd verveelde geen seconde.

In blessuretijd zette Moses Caicedo de kers op de taart met een tweede doelpunt. Het Carnaval op het Kiel was compleet! 

TOESCHOUWERS: 7.000
SCHEIDSRECHTER: Boucaut
DOELPUNTEN: 5' Shankland 1-0, 90+1' Caicedo 2-0
BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia, Radic, Bourdin, Van den Bergh, Dom, Pietermaat, Caicedo, Vaca (90+2' Suzuki), Holzhauser0 (83' Lemos), Shankland (63' Noubissi)
RACING GENK: Vandervoordt, Sadick, Arteaga, Ito, Heynen, Hrosovsky (77' Ugbo), Paintsil (59' Bongonda), Lucumi, Preciado, Thorstvedt, Onuachu
GELE KAARTEN: Thorstvedt, Dom
RODE KAARTEN: 74' Torrente (2x geel) 

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees