CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Peter Maes is de nieuwe hoofdcoach van Beerschot.

Beerschot verwelkomt de 56-jarige Peter Maes als nieuwe hoofdcoach. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen op het Kiel. 
 
Peter Maes werd op 1 juni 1964 geboren in Schoten en kreeg al snel de voetbalmicrobe te pakken. Gedurende zijn carrière als doelman speelde hij bij Lommel SK, Racing Mechelen, RSC Anderlecht, SK Beveren, Standard & Beerschot. Na zijn spelerscarrière bleef hij in het voetbal en werd hij trainer.

“Peter Maes is een trainer met een sterke persoonlijkheid. De keuze voor hem was eenvoudig", vertelt voorzitter Francis Vrancken. "Ik ben ervan overtuigd dat hij met al zijn ervaring de meest geschikte trainer is voor Beerschot. Hij zal ons met veel spelvreugde door ons tweede jaar in 1A leiden."

Maes begon zijn trainerscarrière bij Verbroedering Meerhout. Via Verbroedering Geel belandde hij in het seizoen 2006-2007 bij KV Mechelen, dat toen in tweede klasse uitkwam. In zijn eerste jaar bij Mechelen promoveerde hij meteen naar de Jupiler Pro League. Drie jaar later bereikte hij met KV Mechelen de finale van de Beker van België. 

Na vier jaar Mechelen vertrok Maes richting Lokeren. Daar won hij twee keer de Beker van België en speelde hij Europees voetbal. De eerste keer in 2012. Dat was ook het jaar dat hij de Trofee Raymond Goethals en de Guy Thys Award in ontvangst mocht nemen. 

Twee seizoenen later stond Maes opnieuw in de finale met Lokeren. Lokeren kwam weer als winnaar uit de bus. Peter Maes werd dat seizoen ook Trainer van het Jaar. Na vijf jaar bij Lokeren volgden passages bij KRC Genk, opnieuw Lokeren en Lommel SK.

“Door Peter Maes aan te trekken heeft de club duidelijk voor ervaring gekozen", vertelt ondervoorzitter Walter Damen. "Iedereen weet dat een tweede seizoen in 1A niet steeds het meest eenvoudige is. Peter Maes is dan ook een logische keuze. Ik hoop met hem minstens evenveel voetbalplezier te beleven als tijdens vorig seizoen.”

In de loop van vorig seizoen maakte Maes de overstap naar STVV. Daar zorgde hij ervoor dat STVV zich van het behoud wist te verzekeren met attractief en vurig voetbal. Dat wil Maes nu ook op het Kiel brengen. "Ik koos voor Beerschot omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken. Ik wil dominant voetballen en ik denk dat de Beerschotfans dat ook willen. Ik heb Beerschot in mijn tijd als speler leren kennen als een warme en hardwerkende club en die werkijver wil ik ook terugzien in het voetbal dat we brengen."