A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Prince scoort, Vorogovskiy out

Goed en slecht nieuws vanop het interlandfront. Prince Ibara komt terug naar België met alweer een goal achter z’n naam. Yan Vorogovskiy is helaas teruggekeerd met een blessure. Hij is 4 tot 6 weken out en is al begonnen aan z'n revalidatie.

Yan Vorogovskiy was sterk begonnen aan z’n interland met Kazachstan bij San Marino. Na 6 minuten al lag hij met een assist aan de basis van de 0-1 maar dik 10 minuten later moest hij geblesseerd het veld verlaten. Kazachstan ging in op de vraag van Beerschot om Vorogovskiy meteen te laten terugkeren. Onze linkerwinger werd snel onderzocht en heeft een scheur in de hamstring. De Kazach is minstens 4 weken out. Kazachstan won met 1-3 en speelt dinsdagavond, in de groep van België, tegen Schotland, zonder Yan Vorogovskiy die de revalidatie op het Kiel is begonnen.

Beter verging het Prince Ibara. De spits stond met de Republiek Congo in de basis tegen Senegal en scoorde tegen Guinnee-Buissau. De eerste wedstrijd werd met 2-0 verloren, de tweede won Republiek Congo met 3-0. Prince sloot dinsdag weer aan bij Beerschot.

Reda Halaimia werd door z’n sterke prestaties bij Beerschot voor het eerst dit jaar geselecteerd voor de sterke nationale ploeg van Algerije. De Noord-Afrikanen wonnen tegen Zambia en Botswana. Reda kreeg geen invalbeurt.

Irakli Bugridze ten slotte speelde met de U21 van Georgië een uur tegen Frankrijk en 30 minuten tegen Slowakije. Georgië verloor twee keer nipt.