A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

RAPHA GRIJPT NAAST DE GOUDEN SCHOEN

Rapha Holzhauser pakt net naast de Gouden Schoen

Net niet. Wat we met z’n allen heimelijk hoopten en eigenlijk ook enigszins verwachtten, is niet uitgekomen: Rapha Holzhauser werd vanavond niet de laureaat van De Gouden Schoen 2020, hoewel hij dat volgens onze bescheiden mening wel dubbel en dik verdiende. Toegegeven, het is een teleurstelling dat de Belgische voetbalwereld zijn prestaties (nog) niet voldoende hoog inschatte om hem de trofee toe te kennen. Jammer maar helaas.  Maar toch mogen de paars-witte vlaggen worden uitgehangen en de champagneflessen ontkurkt want het parcours dat onze Oostenrijkse middenvelder – en met hem ook Beerschot - het voorbije halfjaar in 1A heeft afgelegd, is en blijft indrukwekkend.

Met zijn wervelend linkervoetwerk, de vele assists en doelpunten, alsook de manier waarop hij in Beerschots overweldigende succesvolle maanden bepalend was, toonde en toont Holzhauser zich immers de verpersoonlijking van het prima en spectaculaire voetbal waarmee de troepen van Hernan Losada zich in 1A profileerden.

Dat Hernan Losada enkele dagen geleden na Philippe Clement als tweede finishte in het referendum “Trainer van het Jaar” straalt eveneens af op onze club. En is voor de jonge Argentijnse coach een verdiende bekroning voor de manier waarop hij van Beerschot weer een hecht blok heeft gemaakt dat hij ongedwongen laat voetballen en waarin hij Holzhauser de vrije rol gaf om zijn stempel te drukken, beslissend te zijn en tegelijkertijd de spektakel- en amusementswaarde op te krikken.

Zelfs zonder deze prestigieuze trofee is de slotsom duidelijk: in pakweg een half jaar is Beerschot weer een vaste waarde geworden in het Belgische profvoetbal. Een club die respect afdwingt en in 1A met aantrekkelijk en aanvallend voetbal voor een positieve vibe heeft gezorgd. De felicitaties zijn niet alleen voor Rapha en Hernan, maar voor iedereen in de Kielse familie: voor àlle spelers, de technische en medische staf plus zijn brede entourage, het bestuur, de vele medewerkers en onze trouwe supporters. Kortom, voor iedereen die het paars-witte hart op de juiste plaats draagt!

Geen Gouden Schoen. Maar wat een club! Wat een jaar!

 Ps: Proficiat Lior Refaelov.

Tekst: Danny Geerts

XIII teamwear

ontdek onze webshop