CLUB NIEUWS

Schenkingen blijven binnenkomen voor Beerschotmuseum

Supporters, notoire verzamelaars, ex-spelers, familieleden van vroegere bestuursleden,… zowat iedereen heeft ook de voorbije weken en maanden weer kasten doorsnuffeld en/of kelders en zolders ondersteboven gehaald op zoek naar originele Beerschot-memorabilia, trofeeën, bekers en medailles, foto’s, beeldmateriaal, wedstrijdshirts en andere officiële documenten. Om die vervolgens aan het Museum Club 13 te schenken of uit te lenen.

Onlangs nog doneerde Bob Merckx zijn tijdens de voorbije decennia netjes uitgebouwde Beerschot-verzameling met onder meer heerlijk fotowerk van onze bekeroverwinningen op de Heizel en onze Europese verplaatsing naar Rijeka uit 1979. Waarvoor dank.

We beschikken inmiddels over een heerlijk gestoffeerde verzameling exclusieve en waardevolle stukken om mee uit te pakken om zo de rijke geschiedenis van Beerschot aanschouwelijk te maken. De trofeeënkast over de zeven landstitels en onze drie bekeroverwinningen, die eerlang het pronkstuk moet worden, geraakt meer en meer opgevuld. Maar ook de andere thema’s die we uit 120 jaar Beerschot in de schijnwerpers willen plaatsen, krijgen vorm.

Aangezien Beerschot in het Museum ook zijn helden wil eren, krijgt een icoon als Rik Coppens een prominente plaats. Blikvanger wordt – uiteraard - zijn Gouden Schoen uit 1954, maar onlangs geraakten we ook in het bezit van een trofee die Rik mocht ontvangen van… Anderlecht, als appreciatie en erkentelijkheid omdat hij als allereerste laureaat van dat referendum uit de bus was gekomen. Exclusiever kan niet. Die schaal krijgt een mooie plaats naast de Schoen zelf én het standbeeld van onze maestro. 

De tentoonstelling zal zich via een paarse tijdlijn door het Olympisch Stadion slingeren een houdt halt bij de grootste Kielse successen, zet onze kampioenenelftallen ‘in the picture’ maar staat ook stil bij de faillissementen van 1999 en 2013. Het wordt dus een Museum met een lach en hier en daar ook een traan. Want zo is Beerschots geschiedenis nu eenmaal.

De praktische uitwerking en de inplantingsfase van ons Museum Club 13 lopen momenteel naar hun einde maar nieuw materiaal is uiteraard nog altijd (meer dan) welkom. Kijkt u ook nog eens in die kartonnen dozen die al jarenlang onaangeroerd in een stoffige hoek staan. Misschien levert het mooie stukken op die niet zouden misstaan in het Museum. 

Mailen kan altijd naar museum@beerschot.be. Wij komen het dan graag bij u ophalen.
 

XIII teamwear

ontdek onze webshop