A-KERN NIEUWS

STAGEDAGBOEK DAG 4: EEN DAGJE TEAMBUILDING

Dag 4 van de buitenlandse stage zit erop. Oorspronkelijk stond er een voormiddagtraining en een teambuilding gepland, maar dat laatste viel door het weer, ironisch genoeg, in het water. Gelukkig werd er snel een oplossing gevonden. De dag werd afgesloten met een barbecue en een quiz.

Na de wedstrijd gisteren trainden onze Mannekes voor de middag opnieuw in groep. Er werd vooral ingezet op passing op de korte ruimte tijdens die voormiddagtraining. Daarbovenop voorzagen de physical coaches een geïmproviseerde looppiste om nog wat extra fysieke prikkels te geven.

Na de lunch stond er eerst een vlottentocht gepland. Maar door het slechte weer, vergeef ons het woordmopje, viel dat plan in het water. In de plaats werd er een indoor pingpongtornooi georganiseerd. Na een ingewikkelde berekening uitgevoerd door tweede doelman Wouter Biebauw, werden de plaatsjes in de knock-outronde ingevuld. Na een goed anderhalf uur pingpongen was het tijd voor de grote finale: Blessing Eleke tegen Rapha Holzhauser.

De Oostenrijkse maestro begon slecht aan die finale en kwam 7-1 achter. Na wat tijdrekken en psychologische oorlogsvoering knokte hij zich terug in de partij. Uiteindelijk trok de middenvelder aan het langste eind.

Maar niet getreurd voor de Nigeraanse spits. Hij kon zich na een lekkere barbecue meteen revancheren. In de quiz trok hij met zijn ploeg aan het langste eind. Met 52 punten (van een mogelijke 60) wonnen Eleke, Van den Buijs, Bourabain, Okyere, Frans en Sanyang nipt van de coaches. Een geslaagde afsluiter van de dag.

Morgen staan er twee veldtrainingen op het programma. Op zaterdag wordt er nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Duisburg alvorens onze Beren opnieuw richting Antwerpen keren.