A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

TERUG IN DE TIJD: BEERSCHOT – CLUB BRUGGE, SEIZOEN 2006-2007

Nu Beerschot in het seizoen 2020-2021 weer op het hoogste niveau – in 1A – aantreedt, duiken we in de aanloop naar elke competitiewedstrijd even terug in de tijd. En draaien we de schijnwerpers naar een rechtstreekse confrontatie uit ‘de jaren stillekes’… Vandaag: Beerschot-Club Brugge 4-0, uit het seizoen 2006-2007 

DE AVOND DAT BEERSCHOT CLUB OP EEN HOOPJE SPEELDE 

Club Brugge van het kaske naar de muur spelen, binnenstebuiten keren en uiteindelijk met vier-nul verslaan; het is iets dat niet elk seizoen lukt. Maar Beerschot deed het bijna veertien jaar geleden wel. Het Olympisch Stadion kraaide van de pret, blauw-zwart droop met gebogen hoofden af en de Beerschot-spelers stapten na afloop onder een ovationeel applaus weer richting kleedkamer. 

Toegegeven, Club zat toen in een dipje en het duurde een halfuur vooraleer de wedstrijd openbrak, maar vanaf dat moment stond er geen rem meer op de Kielse voetbaldemonstratie. Op het middenveld heerste het Argentijnse duo Gustavo Colman-Hernan Losada. Trainer Marc Brys kon het zich zelfs permitteren om aanvoerder Daniel Cruz op de bank te houden. En vooraan waren François Sterchele en Jurgen Cavens niet af te stoppen. 

Swa’ke, die dat seizoen met 21 goals topscorer zou worden in eerste klasse, maakte de eerste twee doelpunten die avond maar het was voornamelijk Cavens die de show stal. Alles lukte: infiltraties, technische hoogstandjes, één-twee-bewegingen, scoren en laten scoren. De 2-0 bijvoorbeeld was een pareltje: Sterchele liep randje grote rechthoek, passte op Cavens die de bal op zijn beurt met een slim tikje door de Brugse verdediging stak, waar de doorgelopen Sterchele schitterend afrondde. Enig mooi. Ook Didier Dheedene pikte in alle euforie z’n goaltje mee, keurig ingekopt. En in de slotfase was het Jurgen Cavens die voor het orgelpunt zorgde, toen hij een assist van Sterchele (wat een koningskoppel was dat!) voorbij Verbauwhede stak. 

Echt in de problemen kwam Beerschot slechts één keer – bij een 1-0-stand – maar toen konden we rekenen op Luciano, die een schot van Balaban perfect neutraliseerde. Een glorieuze avond was het voor onze Mannekes, zo één waarop zowat alles lukte. En waarvan we dromen dat dit zondag nog een keer gebeurt. 
 
ZATERDAG 4 MAART 2007 – OLYMPISCH STADION 
GERMINAL BEERSCHOT – CLUB BRUGGE  4 – 0 
TOESCHOUWERS: 10.500 
SCHEIDSRECHTER: Burie 
DOELPUNTEN: 35’ Sterchele 1-0, 58’ Sterchele 2-0, 69’ Dheedene 3-0, 86’ Cavens 4-0  
BEERSCHOT: Luciano, Dheedene, Van Dooren, De Roeck, P. Monteyne, Roelandts (80’ Cruz), Colman, King, Losada (85’ Bakary Soro), Cavens, Sterchele (89’ Malki)  
CLUB BRUGGE: Verbauwhede, Gvozdenocic, Priske, Vandelannoitee, Lutun (64’ Salou), Van Heerden, Daerden (64’ Yulu Matondo), Leko (74’ Vermeulen), Vermant, Balaban, Ishiaku 

  
Jurgen Cavens zetten we toch even in de schijnwerpers, want dat mag – nee: moét! - na die vlekkeloze prestatie. Hij wordt dan misschien wel als een Lierse Boy beschouwd; zijn periode op het Kiel mocht er ook zijn. Hij voetbalde er van 2004 tot 2007 (71 wedstrijden, 17 doelpunten), won de Beker van België… en keerde op 36-jarige leeftijd nog eens terug om de opmars van KFCO Beerschot Wilrijk mee te beleven. En ondanks het feit dat hij ook voor Standard, Olympique Marseille, FC Twente, AA Gent en Waasland-Beveren voetbalde, liet hij in interviews bij herhaling vallen dat hij zijn passages bij Beerschot een leuk hoogtepunt vond. Dat horen we graag… 
 
Tekst: Danny Geerts