CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Terug in de tijd: KRC Genk - Beerschot 2007-2008

TERUG IN DE TIJD: RACING GENK - BEERSCHOT 1–3, SEIZOEN 2007-2008

Nu Beerschot in het seizoen 2020-2021 weer op het hoogste niveau – in 1A – aantreedt, duiken we in de aanloop naar elke competitiewedstrijd even terug in de tijd. En draaien we de schijnwerpers naar een rechtstreekse confrontatie uit ‘de jaren stillekes’… Vandaag: Racing Genk-Beerschot 1-3, uit het seizoen 2007-2008

GUSTAVO COLMAN DIRIGEERT BEERSCHOT NAAR MOOIE OVERWINNING

Nee, uit bij Racing Genk heeft Beerschot nooit veel punten gesprokkeld. Maar dertien (!) jaar geleden wel. Overtuigend, verdiend… en met Gustavo Colman in een uitblinkersrol op het middenveld. Zoals in die periode wel eens vaker gebeurde. Want onze Argentijn, die kon verdorie ‘een pakske shotten’.

Beerschots overwinning kreeg gestalte in het laatste halfuur. De Braziliaan Ederson Tormena scoorde de openingsgoal maar amper twee minuten later lukte Tom Soetaers voor de Limburgers reeds de gelijkmaker. Daarna legde het Kielse middenveld Wamfor-Cruz-Colman-Losada (wat een sterk kwartet!) de match in een beslissende plooi. Eerstgenoemde als buffer, het trio Zuid-Amerikanen als voetbalgoochelaars. Met tien tegen elf zelfs na de uitsluiting van Tosin Dosunmu.

Vooral Gustavo Colman bevestigde in zijn tweede seizoen bij Beerschot zijn technische kwaliteiten, lichtvoetigheid en ‘vista’. Hij was de draaischijf in het freewheelende elftal van trainer Harm Van Veldhoven. Als patron/smaakmaker zette hij paars-wit op weg naar de overwinning. Sanharib Malki en Hernan Losada  maakten doelpunten 2 en 3.

Beerschot finishte in het seizoen 2007-2008 als vijfde, achter kampioen Standard en Anderlecht, Club en Cercle Brugge. Sanharib Malki werd clubtopscorer met 16 doelpunten.

ZONDAG 10 FEBRUARI 2008 - CRISTAL ARENA GENK
RACING GENK – GERMINAL BEERSCHOT  1 – 3
TOESCHOUWERS: 23.410
SCHEIDSRECHTER: Burie
DOELPUNTEN: 62’ Ederson 0-1, 64’ Soetaers 1-1, 74’ Malki 1-2, 81’ Losada 1-3
RACING GENK: Bailly, De Decker (79’ Vrancken), Tubic, Caillet, Cornelis, Lolo, Haroun (46’ Bosnjak), Soetaers (85’ Vossen), Töth, Barda, Izhaki
GERMINAL BEERSCHOT: Steppe, M. Monteyne, Van Dooren, Dheedene, P. Monteyne, Ederson, Cruz (89’ Djire), Wamfor, Colman (61’ Dosunmu), Losada (87’ De Wree), Malki 
GELE KAARTEN: Tubic, Töth, Dheedene, Cruz, Wamfor
RODE KAARTEN: 66’ Dosunmu

Gustavo Colman is nu 35 jaar en belandde in 2006 als 21 jarige vanuit Argentinië op het Kiel en zou  twee seizoenen voor Germinal  Beerschot schitteren. Hij was een begenadigd voetballer die de supporters wist te charmeren, speelde in totaal 45 wedstrijden waarin hij  vier keer scoorde om daarna een financiële klapper te maken met een transfer naar het Turkse Trabzonspor. Daar bleef hij vijf jaar en speelde hij ook Champions League-voetbal. Onder meer tegen Inter Milaan, toen hij werd uitgeroepen tot “Man van de Match”. Een tweede periode op het Kiel zat er spijtig genoeg niet in. Colman keerde immers terug naar zijn geboorteland en voetbalde hij bij Rosario Central… en verdween daarna in de anonimiteit.

Tekst: Danny Geerts