CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

TERUG IN DE TIJD: STANDARD - BEERSCHOT 1986 -1987

WINST OP SCLESSIN MET EEN WERELDGOAL VAN PATJE VERVOORT 

Twee weken nadat ze in het Olympisch Stadion Club Brugge hadden weggezet gingen onze Mannekes half december 1986 ook overtuigend en verdiend op Sclessin winnen. “De reuzendoders van het Kiel” werd Beerschot in die periode in de media genoemd. En tegen Standard maakte het team van trainer Dimi Davidovic die reputatie meer dan waar. 

Met het toekennen van enkele discutabele vrijschoppen wou scheidsrechter Piraux Standard in het eerste kwartier duidelijk een handje toesteken, maar doelman Peter Kerremans was bij de zaak en duikelde de geplaatste ballen netjes uit de bovenhoek. 

Beerschot nam gaandeweg het initiatief over en legde de wedstrijd halfweg de eerste helft in een beslissende plooi toen eerst Willy Wellens een afgeweerd schot van Dirk Goossens voorbij Bodart knalde en één minuut later Patrick Vervoort nummer twee binnenschoot. Een doelpunt om in te kaderen van onze linksachter, want hij flitste bij zijn rush over de flank voorbij maar liefst vijf Standard-verdedigers. Het was geen verrassing dat Patje in die periode een vaste waarde was in de kern van de Rode Duivels, waarmee hij een zestal maanden eerder had geschitterd op het WK in Mexico. 

Naast Vervoort deed ook doelman Peter Kerremans die zaterdagavond in Luik zijn duit in het zakje. Eerst door een penalty te stoppen van zijn Standard-collega Gilbert Bodart, en in de slotfase door nog enkele knappe reddingen uit zijn mouw te schudden. Alleen op een onhoudbare knal van Repcic, net na het uur, moest hij zich gewonnen geven. 
Beerschot kwam in de resterende tijd niet meer in de problemen en miste in de slotfase nog een dot van een kans. Het was Willy Wellens die toen vanop minder dan vijf meter voor een open doel dat bal toch nog over schoot. 

“Beschaamd dat ik die kans niet kon verzilveren”, vertelde Wellens na afloop. “De bal botste vals waardoor ik hem verkeerd op de voet kreeg. Gelukkig bleef die 1-2 tot op het einde op het scorebord staan.” 

Trainer Dimi Davidovic loofde de inzet en het goede voetbal van zijn ploeg. “We spelen nu al enkele weken met hetzelfde elftal en onze resultaten liegen er niet om. Zelfs de onbeschikbaarheid van de gekwetste Mark Talbut vangen we prima op, terwijl hij toch een rots in de branding is. Na deze sterke prestatie en mooie overwinning tegen Standard is het o zo jammer dat we vorige week tegen Charleroi verloren, waardoor we de aansluiting met de subtop misten en onze Europese ambities een deukje kregen. Toch meen ik dat we nog ambities mogen koesteren in die richting.” 

Die woorden van onze T1 bleken uiteindelijk toch iets te optimistisch want Beerschot beëindigde het seizoen 1986-1987 uiteindelijk op een 9de plaats, netjes middenin het klassement. Zonder Europees ticket in de achterzak dus. 

Anderlecht werd kampioen met twee punten voorsprong op KV Mechelen, terwijl Seraing en Berchem Sport naar tweede klasse degradeerden.  
 
ZATERDAG 13 DECEMBER 1986 – SCLESSIN 
STANDARD – BEERSCHOT  1 – 2 
TOESCHOUWERS: 8.000 
SCHEIDSRECHTER: Piraux 
DOELPUNTEN: 23’ Wellens 0-1, 24’ Vervoort 0-2, 61’ Repcic 1-2 
STANDARD: Bodart, Luyckx, Aussems, Nassen, Wintacq, Hellers, Bonomi (58’ Dimicelli), Petrovic, Vandersmissen, Czerniatynski, Repcic 
BEERSCHOT: Kerremans, Houben, Jeliazkov (51’ Camerman), Poel, Vervoort, Eikelboom, Claessens, Daerden, Schroyens (89’ Telen), Wellens, Goossens 
GELE KAARTEN: Kerremans, Jeliazkov, Houben, Petrovic 
 
Tekst: Danny Geerts 
 

Jupiler Pro League

1 Club Brugge 76 pts
2 R. Antwerp F.C. 60 pts
3 RSC Anderlecht 58 pts
4 KRC Genk 56 pts
5 KV Oostende 53 pts

XIII teamwear

ontdek onze webshop