CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

TERUG IN DE TIJD: WAASLAND BEVEREN – BEERSCHOT 3-2, SEIZOEN 2012-2013

Nu Beerschot in het seizoen 2020-2021 weer op het hoogste niveau – in 1A – aantreedt, duiken we in de aanloop naar elke competitiewedstrijd even terug in de tijd. En draaien we de schijnwerpers naar een rechtstreekse confrontatie uit ‘de jaren stillekes’. Vandaag: Waasland Beveren - Beerschot 3-2, uit het seizoen 2012-2013

ZELFS BENITO RAMAN KON HET BEGIN VAN HET EINDE NIET VERMIJDEN

Zaterdag is het bijna dag op dag acht jaar geleden dat Beerschot op de Freethiel in Beveren sportief kopje onder ging en daarna regelrecht op het faillissement afstevende. Geen leuke herinnering maar wel één die er zwaar inhakte… en om die reden vanonder het stof mag worden gehaald. Hopelijk wissen de Mannekes van de jaargang 2020-2021 die zwarte dag straks weg met een knalprestatie en een mooie overwinning. Want naar die revanche snakken we nog allemaal.

In die wedstrijd van de laatste hoop kwam Beerschot vroeg op voorsprong met een doelpunt van Benito Raman maar de thuisploeg maakte al snel gelijk met een ‘penalty-in-de-rebound’-goal. In het vierde kwartier legde Beveren de match in een beslissende plooi, waarna Hernan Losada in de slotfase de eindstand nog een iets mooiere aanblik gaf. Maar dat was eigenlijk alleen op papier want Beerschot liet in Beveren een slappe indruk, toonde nul komma nul inzet, terwijl een aantal spelers zelfs niet leek te beseffen hoe precair de situatie was. Hoe dan ook, door die nederlaag werd Beerschot veroordeeld tot het spelen van Play Off 3 tegen Cercle Brugge, en daar liep het nog verder mis. 

Wat een kl*teseizoen was dat. Het financiële plaatje was dramatisch, sportief was het Kiel een duivenkot geworden met een twintigtal paniekerige transferverrichtingen. Het merendeel van de (nieuwe) spelers liep er de kantjes af op training, reageerde apathisch, presteerde ondermaats en stapte na het debacle in Beveren zelfs dollend en lachend uit de kleedkamer richting spelersbus. Ronduit beschamend was het…

Het paars-wit bloed van onze supporters kookte, en de frustratie kreeg een uitlaatklep in het bezoekersvak waar stoeltjes werden afgebroken en uit woede op het speelveld werden gesmeten. Wat een chaos, wat een verdriet, wat een machteloze woede.  

ZATERDAG 9 MAART 2013 – FREETHIELSTADION BEVEREN
WAASLAND BEVEREN - BEERSCHOT AC  3 – 2
TOESCHOUWERS: 8.200
SCHEIDSRECHTER: Verbist
DOELPUNTEN: 4’ Raman 0-1, 8’ Badash 1-1, 48’ Remacle 2-1, 57’ De Smet 3-1, 80’ Losada 3-2
WAASLAND BEVEREN: Coosemans, D’Ulivo Ivens, Sibum, Shish, Blondelle, Rowell (35’ Farssi), De Smet (88’ Doumbia), Cavens, Remacle, Badash (66’ Sonck)
BEERSCHOT: Deloose, Chanot, Brillant, Lepicier (85’ Ojo), Deferm, De Decker (60’ Kennedy), Van Acker, Suk (69’ Dayan), Raman, Losada, Ogunjimi 
GELE KAARTEN: Rowell, Losada, Blondelle, Farssi

Maar één speler kreeg in die zwarte periode van de Beerschot-fans krediet: Benito Raman. En terecht! Zijn inzet, zijn wilskracht, de manier waarop hij ondanks zijn jonge leeftijd het elftal op sleeptouw nam, zijn assists en doelpunten maakten van de Gentenaar een echte held. Iemand met de juiste instelling, een knokker met wie de supporters zich konden vereenzelvigen. En dat terwijl hij in die uitleenbeurt van een half seizoen amper 11 wedstrijden speelde voor Beerschot en vijf keer scoorde. Kortom, hij was toen het enige lichtpunt op het Kiel.

De romance tussen Benito Raman en Beerschot bleef ook intact nadat hij bij onze club vertrok en een mooie carrière uitbouwde bij onder meer Standard, Fortuna Düsseldorf en nu Schalke 04. Zo tekende hij present op de Kielse Fandag enkele maanden later en was hij regelmatig in het Olympisch Stadion  aanwezig toen hij met en paars-witte sjaal rond de nek KFCO Beerschot Wilrijk kwam aanmoedigen in zijn rush vanuit provinciale naar de top. En daarbij uitgebreid tijd maakte voor de supporters. Wat een topgast! Beerschot blijft dan ook tot in de eeuwigheid een “grote fan van de Raman”.

Tekst: Danny Geerts    
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts