A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

TERUG IN DE TIJD: ZULTE WAREGEM – BEERSCHOT 2-1, SEIZOEN 2005-2006

Nu Beerschot in het seizoen 2020-2021 weer op het hoogste niveau – in 1A – aantreedt, duiken we in de aanloop naar elke competitiewedstrijd even terug in de tijd. En draaien we de schijnwerpers naar een rechtstreekse confrontatie uit ‘de jaren stillekes’…

Vandaag: Zulte Waregem - Beerschot 2-1, uit het seizoen 2005-2006

DRIE RODE KAARTEN EN OOK NOG EENS ONDERUIT IN SENSATIONELE SLOTFASE

Vijftien jaar geleden speelden Zulte Waregem en Beerschot een wedstrijd waarover zeer lang werd nagekaart. En die ook nù nog wenkbrauwen doet fronsen. Want een matcheinde zoals toen hebben we zelden of nooit meegemaakt. We nemen u terug mee naar die kille zaterdagavond in september 2005.

Bekerwinnaar Germinal Beerschot zat in de aanloopfase naar de terugwedstrijd van de Europese confrontatie met Olympique Marseille en was op zoek naar zijn beste vormpeil. Dat haalden de voetballers van trainer Jos Daerden ook niet in het Regenboogstadion. Het voetbal was pover, slaapverwekkend zelfs en miste bezieling. Toch scoorde Camara, die net voor de rust de geblesseerde Dosunmu was komen vervangen, de 0-1 bij de eerste de beste voldragen Kielse aanvalsactie. Dat was effe schrikken…

Beerschot noch Waregem leken daarna in staat om de partij alsnog naar een aanvaardbaar niveau te tillen, en alles leek erop dat die goal van Camara drie punten zou opleveren. Tot in de slotminuten alles plots ontplofte. Zeker nadat Igor Lolo had zich een domme tweede gele kaart had laten aansmeren.

Eerst krulde de ook al ingevallen Matthys een vrije trap heerlijk mooi in de kruising voor de gelijkmaker. Teleurstelling en frustratie gingen vanaf dat moment hand in hand bij Beerschot. Zowat iedereen verloor de pedalen. Doelman Luciano sloeg een thuisspeler tegen de grond en werd uitgesloten. Enkele seconden later gevolgd door Dickson, die zich ook vergreep aan zijn tegenstander en de scheids de huid vol schold. Beerschot stond plots met z’n achten in de wei, had reeds drie vervangingen doorgevoerd… en dus trok verdediger Edwin Ouon (overgekomen van Antwerp) uiteindelijk de keeperstrui maar aan in een poging om de laatste seconden plus vijf extra minuten uit te spelen.

In blessuretijd liep het echter nog helemààl mis. Het Kielse paniekvoetbal en het totaal wegvallen van concentratie en organisatie liet Waregem toe om nog een tweede keer te scoren. Het was Salou die na een geharrewar de 2-1 winning-goal binnenkopte. Wat een anti climax. Wat een koude douche.

Oh ja, scheidsrechter Burie had politiebegeleiding nodig om heelhuids het stadion uit te geraken, terwijl het ook in het bezoekersvak lange tijd onrustig bleef.  Dat was nog eens een goeie ouderwetse verplaatsing…! Maar wel één zonder puntenwinst.

ZATERDAG 10 SEPTEMBER 2005 – REGENBOOGSTADION
ZULTE WAREGEM – GERMINAL BEERSCHOT  2 – 1
TOESCHOUWERS: 5.000
SCHEIDSRECHTER: Burie
DOELPUNTEN: 58’ Camara 0-1, 88’ Matthys 1-1, 94’ Salou 2-1
ZULTE WAREGEM: Merlier, De Brul, Leleu, Dupré, Minne, Van Nieuwenhuyze, Verschuere (81’ Matthys), Sergeant, D’Haemers, Vandendriessche (63’ D’Hollander), Salou
BEERSCHOT: Luciano, Cvitanovic, Van Dooren, Lolo, P. Monteyne, De Wree, Dickson, Hendrickx, Öztürk (83’ Ouon), Dosunmu (44’ Camara), N’Diefi (67’ Snoeckx)
GELE KAARTEN: Salou, Luciano, Hendrickx
RODE KAARTEN: 75’ Lolo (2x geel), 89’ Luciano, 89’ Dickson

    
Tekst: Danny Geerts
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts