A-KERN NIEUWS

Thibault De Smet is Beerschots nieuwste linksback

Beerschot trekt linksback Thibault De Smet aan. De Smet (23) wordt gehuurd van Franse eersteklasser Stade de Reims voor één seizoen. Beerschot bedong een aankoopoptie. De Belgische verdediger speelde tussen 2018 en 2020 in de Jupiler Pro League bij KAA Gent en STVV en keert nu terug uit de League 1 naar België. “Als voormalig Belgisch belofte-international brengt Thibault kwaliteit en ervaring mee.”

De Smet begon zijn carrière in de jeugdopleiding van KAA Gent. Daar maakte hij in 2017 de overstap naar de A-kern. Na twee seizoenen bij AA Gent trok de linksback naar STVV, waar hij helemaal doorbrak. Na een goed seizoen in Sint-Truiden versierde hij een absolute toptransfer naar Stade de Reims in de Ligue 1. Dat jaar werd hij ook Belgisch belofte-international bij de U21, waar hij 8 caps bij verzamelde.

Na één seizoen in Frankrijk kiest de 23-jarige verdediger voor een terugkeer naar België “Daar ben ik heel blij om”, lacht De Smet. “Weer in België voetballen, in een vertrouwde competitie en omgeving, daar heb ik enorm veel zin in.” (lees verder onder de foto)

“Bij Thibault merkten we veel goesting om naar Beerschot te komen”, beaamt technisch manager Sander Van Praet. “We zijn dan ook blij dat we hem aan onze kern kunnen toevoegen. Thibault is een linksback met een grote motor en een goede linkervoet, die de volledige flank kan belopen. Als voormalig Belgisch belofte-international brengt hij Beerschot kwaliteit en ervaring bij.”

Ook voorzitter Francis Vranken is heel tevreden met deze transfer. “Een ervaren, maar toch nog jonge speler met enorm veel potentieel. Dat is ideaal voor de verdere groei van de club. Met de investeerders bouwen we bestendig door aan de ontwikkeling van de club. Een transfer zoals die van Thibault, past volledig binnen onze visie.”