CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

TOCH NOG ONDERUIT IN DE SLOTFASE

SINT-TRUIDEN - BEERSCHOT  3 - 2

Twee keer een achterstand ophalen, een open kans missen om de wedstrijd te beslissen en in de slotminuten toch nog kopje onder gaan: de geschiedenis herhaalde zich vanavond ook op Stayen weer voor Beerschot. Onze Mannekes mogen er terugblikken op een degelijke partij voetbal maar gingen op de beslissende momenten in de fout of misten de koelbloedigheid om in de zone van de waarheid toe te slaan. Met andere woorden: weer geen tikkeltje meeval om een puntje mee te pikken.

Coach Greg Vanderidt bracht op Stayen noodgedwongen een experimenteel elftal aan de aftrap nadat met Biebauw, Dom, Van den Bergh, Avanatti en Sebaoui maar liefst vijf titularissen niet inzetbaar bleken door blessures. Misschien niet helemaal onlogisch dus dat Beerschot aarzelend aan de wedstrijd begon en reeds na drie minuten opgelucht ademhaalde toen een doelpunt van Brüls afgekeurd werd wegens buitenspel. Net voor het kwartier klom STVV wél op voorsprong met een fraaie gebrosseerde bal in de verste hoek van opnieuw Brüls, waar Lejoly geen verhaal op had.

Beerschot hergroepeerde zich, kreeg voet op het middenveld en reageerde gevat. Vaca lanceerde Suzuki en die trapte de bal via de paal voorbij Schmidt. Het was veertien maanden geleden dat onze Japanse aanvaller nog eens gescoord had. Eén-één en we hadden weer een match, zo leek het. Lang kon Beerschot evenwel niet genieten van die gelijkmaker. Want op het halfuur verloor onze verdediging Hara uit het oog zodat die centraal helemaal vrijstaand een hoge voorzet mocht binnenkoppen.

Het was STVV dat in de tweede helft op zoek trok naar een derde doelpunt om de wedstrijd zo in een beslissende plooi te leggen maar de scherpte ontbrak bij de thuisaanvallers. Beerschot geraakte nog amper uit de omknelling tot Holzhauser mocht opdraven. Rapha zorgde voor rust op het middenveld en nam ook onmiddellijk zijn rol als aangever op. Radic stond twee keer op de juiste plaats, zag zijn eerste poging nog fraai gered worden door Schmidt maar trapte even later wel keihard binnen toen Shankland een hoekschop van Holzhauser teruglegde. De Kielse schwung was er plots weer... en Shankland miste en open doelkans op de 2-3. Zo dicht bij de eerste uitzege van het seizoen!

Maar ook STVV dreigde, onder meer met een poging van Hara maar Lejoly zweefde zijn poging stijlvol uit de winkelhaak. Het venijn zat 'm echter nog maar eens in de staart want drie minuten voor affluiten trapte Koita voor de thuisploeg alsnog de winning goal binnen, met een schuin laag schot in de verste hoek. Waardoor we een verdiend puntje lieten ontglippen. Tekenend eigenlijk voor dit rotseizoen.

TOESCHOUWERS: 4.000
SCHEIDSRECHTER: De Cremer
DOELPUNTEN: 13' Brüls 1-0, 24' Suzuki 1-1, 30' Hara 2-1, 67' Radic 2-2, 87' Koita 3-2
STVV: Schmidt, Al-Dahkil, Hashioka, Reitz (76' Kagawa), Hayashi (72' Klauss), Hara, Bauer, Janssens, Lavalée (72' Durkin), Leistner, Brüls
BEERSCHOT: Lejoly, Bourdin, Halaimia, Radic, De Smet, Pietermaat (85' Coulibaly), Rigo (65' Holzhauser), Sanusi, Vaca, Suzuki, Shankland
GELE KAARTEN: Suzuki, Radic, Koita