CLUB NIEUWS

"Trots op wat ik gepresteerd heb"

Het seizoen van Beerschot in de Proximus ePro League zit erop. Onze esporter Jari Hellemans, online beter gekend als Capi_Torres13, sloot het seizoen af met een 2-1 overwinning tegen Standard. In de stand eindigt hij 14e. “Mijn seizoen begon eigenlijk dramatisch, maar achteraf gezien ben ik toch trots op wat ik gepresteerd heb.”

Hellemans beleefde een seizoen met veel ups en downs. “In het begin heb ik afgezien. Als je begint aan het seizoen met een 0 op 21, knaagt dat toch aan je moraal. Er waren inderdaad wel verzachtende omstandigheden. Zo had ik enkele internetproblemen en speelde ik tegen zeven ploegen die allemaal in de top acht eindigden (plaatsen 1-8 spelen play-offs), maar ik wil geen excuses zoeken. Het was gewoon niet goed genoeg.”

Ons online voetbaltalent wist dat het beter kon en met wat hulp van zijn mentor Arne Miechielssens, onze esports E-Teamleader, vond hij stilaan zijn draai. Hij verdedigde secuurder, haalde al het afval uit zijn passing en was dodelijk efficiënt voor doel. Hij trok heel zijn seizoen nog recht en kan zijn mentor daar niet genoeg voor bedanken. “Ik wil Arne echt graag nog eens extra in de bloemetjes zetten. Hij heeft zo veel tijd in mij gestoken en stond altijd voor me klaar. Hij is medeverantwoordelijk voor mijn eerste overwinning, die 0-2 tegen Eupen, waarvoor ik hem altijd dankbaar zal zijn.”

Doelpunt van het jaar

Die wedstrijd tegen Eupen gaat hoe dan ook de geschiedenisboeken in. Niet alleen omdat het Hellemans’ eerste overwinning was, maar ook vanwege het prachtige doelpunt dat hij scoorde met Musashi Suzuki in de 65e minuut. Eleven Sports nomineerde het doelpunt als ‘Doelpunt van het Jaar’ in de Proximus ePro League en daar is Hellemans enorm trots op. “In je eerste seizoen meteen het doelpunt van het jaar maken, is een droom die uitkomt. Die goal ging heel België rond en gaf echt een boost aan zowel mijn imago als het imago van de club. Of het de bedoeling was? Niet echt neen, de voorzet was eigenlijk net achter Suzuki en ik wist dat ik geen tijd had om die bal aan te nemen. Daarom probeerde ik het met een omhaal, maar uiteindelijk werd het een scorpion kick en is de rest geschiedenis.”
 
Bekijk het doelpunt hier!