CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

TWEE DOELPUNTEN ZORGEN VOOR ONNODIGE NEDERLAAG

RWDM - BEERSCHOT  2 - 0

Ondanks 70% balbezit en handenvol doelpogingen en kansen is Beerschot met lege handen teruggekeerd uit het Edmond Machtensstadion. Onze Mannekes misten de efficiënte om hun overwicht in doelpunten om te zetten en dat was nu toevallig juist de sterkte van RWDM, dat uit quasi nul uitgespeelde kansen toch twee doelpunten puurde. De slotsom: een even zure als onnodige nederlaag.

De thuisploeg opteerde voor een afwachtende houding, schuwde het offensief en wierp op die manier het initiatief als het ware in de schoot van Beerschot. Onze Mannekes trapten niet in die val om risicovol aan te vallen, zorgden voor een rustige opbouw en enkele prikken. Maar meer dan een schot van Baeten leverde dat overwicht niet op.

Het duurde bijna een halfuur alvorens ook RWDM zich in de debatten mengde. Op de counter natuurlijk maar onze verdediging gaf geen krimp. Enkel op een gedevieerd schot kwam Lathouwers in gevaar maar de bal caprioleerde via de paal gelukkig naar veilig.

Thorisson kwam na een hoge voorzet vanop rechts dicht bij de openingsgoal. Zijn trap verdween via de borst O'Brien echter in hoekschop. De Kielse druk werd feller met de minuut... maar het was RWDM dat op slag van rust op voorsprong klom.  Met één centrale voorzet werd onze defensie opengereten. Het schot van Hens werd eerst nog gered door Lathouwers... in de voeten van Plange die in de rebound simpel kon binnenschuiven. Een te hard verdict voor Beerschot.

Met Nzita in de plaats van Weymans zette Beerschot na de rust nog meer druk op de ketel. Met al direct drie grote kansen, voor Seydoux, Baeten en Rigo. Maar doelman Defourny en een buitenspelvlaggetje stonden de verdiende gelijkmaker in de weg. Geen meeval voor onze Mannekes, die maar liefst 68% balbezit lieten registreren.

Net na het uur schoot Beerschot zichzelf in de voet. Jan Van den Bergh verslikte zich in een controle en daar profiteerde Biron optimaal van door de bal heerlijk in de bovenhoek te plaatsen. 2-0 in plaats van 1-1. Wat een ijskoude douche was dit.

Onze Mannekes ontketenden nog wel een fameus slotoffensief waarin Sebaoui een gevaarlijke poging door een weer alerte Defourny stijlvol uit de benedenhoek geduikeld zag. Ook Baeten, Thorisson, Alhassan en Vaca kwamen nog in debuurt van de aansluitingstreffer maar de scheve situatie rechtzetten, zat er niet meer in.

TOESCHOUWERS: 3.500
SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud'Hui
DOELPUNTEN: 40' Plange 1-0, 63' Biron 2-0
RWDM: Defourny, Le Joncour, Vorogovskiy, Biron (83' Botella), Plange (61' Baretto), O'Brien, Hens, Chalouk, De Sart, Oyama, El Ouahdi (70' Sankhon)
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (86' Frans), Meisl, Van den Bergh, Matthys (71' Vaca), Weymans (46' Nzita), Rigo (81' Alhassan), Sanusi, Verlinden (71' Sebaoui), Baeten, Thorisson
GELE KAARTEN: El Ouahdi, Matthys