CLUB NIEUWS

Update: Museum Club 13

De voorbije weken zette Beerschot  weer een paar belangrijke stappen met het oog op de opstart van het Museum. Na het opmaken van de inventaris kan eindelijk werk worden gemaakt van de praktische invulling en de opmaak. Een trofeeënkast waarin club- en individuele medailles, originele krantenartikels en exclusieve foto’s van onze zeven kampioenenploegen uit de jaren 20 en 30 worden tentoongesteld, moet het pronkstuk vormen. Daarnaast komen de vele andere hoogtepunten uit onze clubgeschiedenis aan bod.

Via een paarse tijdlijn zult u rondgeleid worden, beginnend bij de oprichting in 1899 en voorzien we tussenstop bij de Olympische Spelen van 1920, de landstitels en bekerzeges, ons bescheiden Europees verhaal, de trip naar Belgisch Congo… en passeren ook clubiconen als Raymond Braine, Rik Coppens (met zijn Gouden Schoen!) en Juan Lozano de revue. Om (voorlopig) te eindigen bij de periode 2013-2020 waarin we in zeven wonderjaren opklommen van eerste provinciale naar 1A.
Het museum zal zich door het Olympisch Stadion slingeren en regelmatig uitpakken met nieuwe, wisselende stukken: clubshirts door de jaren heen, tickets en abonnementen, clubbladen, officiële vlaggen van onze supportersclubs, bewegende beelden van onvergetelijke wedstrijden, allerlei gadgets, noem maar op…

Een woord van dank gaat uit naar de vele supporters, ex-spelers en onze topverzamelaars Frank De Lee, Marc Janssen en Tom Schelkens die een resem memorabilia en collector’s items ter beschikking stellen.

Momenteel wordt naarstig gewerkt aan de vitrinekasten en tekenen de architecten de planning uit wat waar komt te staan. In de hall of Fame, de Fan Store, het logecomplex, de Bar Grisar…
Wanneer het Beerschot Museum de deuren opent, vraagt u zich af? Een specifieke timing is in deze coronatijden moeilijk uit te dokteren. Maar vanaf het moment dat het (voetbal)leven weer in z’n normale plooien valt, willen en zullen we klaar zijn om onze clubgeschiedenis fier met u te (her)ontdekken en te bewonderen.

Bekijk hier ook een videointerview met conservator Danny Geerts.

XIII teamwear

ontdek onze webshop