A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Anderlecht-Beerschot

ANDERLECHT – BEERSCHOT  2 – 0

Ondanks de corona-naweeën en het wegvallen van de collectieve oefensessies heeft Beerschot in het Lotto Park meer dan goed weerwerk geboden tegen Anderlecht. Het bewijst dat er op training prima gewerkt wordt, want de automatismen liepen vlot en ook fysiek was er amper een terugval te constateren.  Toch bleek het niet voldoende om tegen het jonge voetbalklasje van Vincent Kompany één of drie punt(en) mee te graaien. Anderlecht won verdiend maar had wel de hulp nodig van de scheidsrechter nodig om het verschil te maken.

De thuisploeg koos vanaf het begin voor vrank en vrij combinatievoetbal en drukte onze Mannekes terug in verdediging maar echt grote doelkansen leverde dat niet op. Lawrence zag een hard schot op de vuisten van Vanhamel stranden, die daarna een attente reactie had op een terugkopbal van Van den buijs. Bijna een own-goal.

Bij de eerste goede Beerschot-actie had de bal gerust op de stip gemogen. Gemoeten zelfs want de manier waarop Tissoudali van de bal werd gezet was allesbehalve koosjer. Ref Laforge vond het zelfs niet nodig op de VAR te consulteren. Begrijpe wie kan. Tarik geraakte trouwens geblesseerd in die actie, kon niet meer verder en werd vervangen door Noubissi.

Anderlecht maakte prima gebruik van de ruimte op de flanken, maar het had toch een penalty nodig om op voorsprong te komen. Want bij de eerste de beste mogelijkheid aan de overkant wees Laforge wél naar het elfmeterpunt, na een alledaagse tussenkomst van Van den Buijs (Handspel? Nee toch!). Hoe dan ook: penalty, omgezet door Nmecha.

Zeven jaar was het geleden dat Beerschot nog eens in het Astridpark op bezoek was geweest, maar aan de scheidsrechterlijke beslissingen – aan de ene kant niét, aan de andere kant wél – is in die tussentijd blijkbaar weinig tot niks veranderd. Een even pijnlijke als frustrerende vaststelling.

De tweede helft was volledig paars gekleurd. Anderlecht-paars. Mike Vanhamel hield met drie knappe reddingen op schoten van Tau, Amuzu en Miazga de score lang op 1-0… maar moest zich in het slotkwartier toch nog gewonnen geven op een poging van Mukairu. Beerschot bleef tot in de allerlaatste minuut op zoek gaan naar een verdiende tegentreffer maar kon de goede bedoelingen onvoldoende doortrekken tot in de zone van de waarheid.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Laforge

DOELPUNTEN: 32’ Nmecha 1-0 (strafschop), 71’ Mukairu 2-0

ANDERLECHT: Wellenreuther, Nmecha (90’ Dauda), Cullen, Tau (83’ Ait El Hadj), Mukairu (87’ Colassin), Miazga, Amuzu, Delcroix, Lokonga, Sardella, Lawrence

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Van den Bergh, Van den Buijs (66‘ Eleke), Vorogovskiy (66’ Bourdin), Halaimia (46’ Mboko), Pietermaat, Coulibaly, Holzhauser (81’ Sanyang), Tissoudali (14’ Noubissi), Suzuki

GELE KAART: Prychynenko, Coulibaly, Bourdin, Eleke, Collasin

RODE KAART: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

XIII teamwear

ontdek onze webshop