A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - Antwerp

BEERSCHOT – ANTWERP  1 – 2

Vijfentachtig minuten zag het er naar uit dat deze “grote derby” op een bloedloos 0-0-gelijkspel zou eindigen. Verkeerd gedacht. Alle spektakel en doelpunten werden in de laatste 300 seconden samengeperst. En het waren uiteindelijk de bezoekers die gevleid de volle inzet meegraaiden.

Beerschot trok vrank en vrij ten aanval in deze vriesderby, hield het speelveld breed en dreigde via de opkomende Dom en Holzhauser maar Beiranvand moest niet echt de handen uit zijn keepersmouwen steken. De bezoekers uit Deurne voetbalden vanuit de omschakeling, waren iets dreigender al vonden ook zij amper openingen. De weer goed georganiseerde Kielse verdediging, waar nieuweling Stipe Radic meteen mocht debuteren als vervanger van de geschorste Prychynenko, bleef probleemloos overeind.

Veel oeh’s an aah’s vielen er in de eerste helft niet te noteren. De wedstrijd zat immers muurvast en de prangende fasen waren op de vingers van een (halve) hand te tellen. Het was ook een ‘brave’ burenstrijd met weinig overtredingen. Alleen de op het middenveld prima aanjagende Pietermaat testte even hoe sterk Lamkel Zé op z’n benen stond. Niet te stevig… en het leverde Tom een gele kaart op. Nul-nul bij de rust was de enige logische tussenstand.

Dee tweede helft kondigde zich iets avontuurlijker aan en het was Beerschot dat de eerste échte doelkans versierde. Niet toevallig na een hoekschop van Holzhauser. De kopbal van Fré Frans werd door Beiranvand onorthodox uit z’n kooi gehouden.  Maar ook nu sloeg de vlam (nog) niet in de pijp. Beide teams bleven hun “veiligheid eerst”- en “geduldige opbouw”-consignes trouw. Met als gevolg dat de  spektakel- en amusementswaarde povertjes bleef.

Antwerp voetbalde nu meer op de Kielse speelhelft en knutselde op de rechterflank een paar goede combinaties  in elkaar. Zonder uitgespeelde kansen en met enkel wat plukwerk voor Vanhamel . Aan de overzijde kreeg de mee opgerukte Bourdin een goede bal in de voeten geschoven… maar hij kraakte zijn schot.

Een goeie vijf minuten voor affluiten viel er dan toch nog een beslissing in deze derby. Het was Antwerp dat in extremis de volle buit pakte. Eerst met en kopbal van (ja hoor…) Lamkel Zé, daarna met een laag schot van Gerkens. Twee goals op drie minuten tijd. Twee koude douches. Via Fré Frans kwam Beerschot nog wel terug tot 1-2… maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Jammer maar helaas…