A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Beerschot - Charleroi

Beerschot - Charleroi 2-1

Beerschot heeft eindelijk zijn eerste thuisoverwinning van 2021 beet. Met twee penalty's van Rapha Holzhauser, die zowel na een halfuur en in blessuretijd vanop elf meter raak trof. In extremis nog een driepunter dus voor onze Mannekes die in de tweede helft sterretjes zagen toen Charleroi het initiatief nam en ook de gelijkmaker scoorde. Maar eind goed al goed dus uiteindelijk. Met deze zege nestelt paars-wit zich weer wat vaster in het pelotonnetje dat Play Off 2 ambieert.

Met twee even typische als indraaiende vrije trappen van Holzhauser was het Beerschot dat voor het eerste gevaar zorgde. Van den Bergh kwam een schoentip te kort om de eerste in doel te deviëren, terwijl Descamps nummer twee met beide vuisten wegwerkte.

De toon was meteen gezet: het waren onze Mannekes die het initiatief namen en Charleroi in een verdedigende stelling drongen. De dreiging en het gevaar kwamen er evenwel enkel via standaardsituaties: hoekschoPpen van Rapha en de verre inworpen van Van den Bergh. Eenmaal behandelde de bezoekende doelman de bal als een hete patat maar Suzuki noch Sanyang konden die misser afstraffen.

Even na het halfuur kwam het verdiende doelpunt er toch. Vanop de stip, want nadat Sanyang in de grote rechthoek van de sokken werd gelopen, floot ref Lardot een strafschop, die door Holzhauser keurig werd omgezet. Doelpunt nummer vijftien meteen voor onze sterspeler. En Charleroi? Dat kwam eigenlijk maar één keer echt gevaarlijk opzetten. Maar Vanhamel duikelde het lage schot van Reazei stijlvol uit de benedenhoek.

Charleroi opteerde in de tweede helft voor een iets avontuurlijker voetbal, wat Gholizadeh al meteen een kans opleverde, maar die besloot over. Beerschot kreeg zodoende meer ruimte en kon vanuit de omschakeling dreigen. Toen Holzhauser bij een van die counters op een weinig koosjere manier van de bal werd geduwd, leek een tweede penalty in de maak. Echter niet voor der scheids. Ook Bakkali, die tijdens de rust Sanyang was komen vervangen, kreeg een schietkans randje zestien maar kraakte zijn schot.

De bezoekers namen het middenveld over en gingen met de minuut nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Zo was er een klassereflex nodig van Vanhamel om Gholizadeh van de 1-1 te houden. Tegen een kopbal van Nicholson twintig minuten voor tijd was onze goalie echter kansloos. Die 1-1 leek de (correcte) eindstand te gaan worden maar een handspel in de Charleroi-afweer leverde Beerschot nog een tweede penalty op. En drie punten! Onverhoopt maar wel mooi meegenomen.

TOESCHOUWERS: geen
SCHEIDSRECHTER: Lardot
DOELPUNTEN: 34' Holzhauser 1-0 (penalty), 69' Nicholson 1-1, 90+3' Holzhauser 2-1 (penalty)
BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Radic, Frans, Van den Bergh, Pietermaat, Sanusi, Holzhauser (90+3' Prychynenko), Sanyang (46' Bakkali), Brogno (90+3' Bourdin), Suzuki (77' Eleke)
CHARLEROI: Descamps, Vranjes, Van Cleemput, Gholizadeh (80' Bruno), Reazei (56'Teodorczyk), Kayembe, Nicholson, Dessoleil, Ilaimaharitra (86' Berahiuno), Fall (86' Benchaib) , Gillet
GELE KAARTEN: Fall, Kayembe, Van Cleemput, Holzhauser, Van den Bergh