A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Beerschot - Club Brugge

STRIJDEND TEN ONDER

BEERSCHOT – CLUB BRUGGE  0 – 3

Geen tweede overwinning voor Beerschot tegen uittredend (en aanstaande?) landskampioen Club Brugge vandaag. Onze Mannekes leken na twee vroege Brugse goals al snel uitgeteld… en op een zware nederlaag af te stevenen, maar hielden in een spannende tweede helft méér dan goed gelijke tred. Meer zelfs, via Noubissi en Sanyang kregen we nog lange tijd uitzicht op een aansluitingstreffer. En mogelijk zelfs meer. Blauw-zwart wankelde even maar trok de overwinning op klasse en routine uiteindelijk toch over de streep. Bouwde de winstmarge op de counter zelfs nog uit… en dat was hoe dan ook een te zwaar verdict voor paars-wit.

De bezoekers maakten er vanaf het eerste fluitsignaal geen geheim van met welke bedoelingen ze naar het Kiel waren afgereisd: direct hoog druk zetten en zo rap mogelijk het verschil maken. En dat lukte nog ook. Beerschot had geen antwoord op het vlotte combinatiespel, zowel centraal als over de flanken. En dat werd cash betaald. Op het kwartier devieerde Dost een slimme pass van Lang voorbij Vanhamel, vijf minuten later ontsnapte Kossounou aan onze verdedigers en kon die (al te) makkelijk nummer twee binnen duwen. 0-2 na minder dan twintig minuten: de wedstrijd lag meteen al in een beslissende plooi.

Ondanks die fameuze dreun(en) gingen onze Mannekes gedreven - in de omschakeling - op zoek naar een aansluitingstreffer. En dat deden ze met verzorgd voetbal waarin Holzhauser vaak een goede linkervoet had en ook het duo Suzuki-Sanyang goed aansloot. Maar de stevige Brugse afweer en/of doelman Mignolet echt bedreigen was er niet bij.

Met Noubissi als extra spits trok Beerschot na de rust een zeer aanvallende kaart en dat leverde ei zo na ‘instant succes’ op. De twee gevaarlijke lage gekrulde voorzetten van Holzhauser kregen echter geen verlengstuk in de kleine rechthoek, terwijl ook Suzuki en Sanyang dicht bij de 1-2 kwamen.

Nog meer offensieve inbreng net na het uur met de inbreng van Brogno waardoor Club achteraan meer dan één tandje moest bijsteken. Noubissi leek de aansluitingstreffer op de wreef te hebben maar daar was Mignolet  om de knal met een prachtredding over de deklat te duwen. Jammer, want in die fase van de wedstrijd verdiende Beerschot dat doelpunt.

Beerschot bleef maar vooruit voetballen en druk zetten. De Brugse verdediging leek bij momenten een schietkraam op de foor maar opnieuw Mignolet en Mata redden de meubelen. Helemaal op het einde rondde Lang aan de overzijde een snelle counter af en bracht zo de eindstand op 0-3. Overdreven cijfers toch…

Kortom: enerzijds de wet van de sterkste maar anderzijds wel strijdend ten onder.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: D’Hondt

DOELPUNTEN: 15’ Dost 0-1, 19’ Kossounou 0-2, 83’ Lang 0-3

BEERSCHOT: Vanhamel, Frans, Van den Bergh, Van den Buijs, Halaimia (62’ Dom), Pietermaat (77’ Eleke), Coulibaly (87’ Broadbent), Vorogovskiy (46’ Noubissi), Holzhauser, Sanyang (62’ Brogno), Suzuki

CLUB BRUGGE: Mignolet, Mata, Mechele, Kossounou, Sobol (57’ Ricca), Vormer, De Ketelaere (84’ Badji), Rits (84’ Denswil), Diatta, Lang (84’ Okereke), Dost (62’ Balanta)

GELE KAARTEN: Van den Buijs, Sobol, Van den Bergh

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees