A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Beerschot-KAA Gent

BEERSCHOT – AA GENT  1 – 1

Beerschot heeft na vier opeenvolgende nederlagen vanmiddag eindelijk weer eens een half succesje mogen vieren. Voornamelijk op wilskracht en dankzij een ijzersterke verdediging. Het werd 1-1 tegen AA Gent dat zeker na de pauze voornamelijk op de Kielse speelhelft kampeerde en zich gevaarlijk aanstelde. Mogelijk had er meer ingezeten indien Holzhauser een vroege penalty had verzilverd. Hij trapte de elfmeter echter in het bereik van Bolat.  Hoe dan ook, dit gelijkspel geeft de Kielse burger weer moed.

Twee opmerkelijke vaststellingen in de basisopstelling. Zo posteerde Hernan Losada Pietermaat op de rechtsachter terwijl Sanyang de rol van Tissoudali mocht proberen invullen. Reeds na acht minuten wrongen onze Mannekes een unieke kans op een vroege voorsprong de nek om toen Holzhauser een penalty in het bereik van Bolat trapte. Wist Rapha tegen Anderlecht de rebound nog binnen te leggen, nu lukte dat niet. Jammer maar helaas.

Een kwartier later viel dat Kielse doelpunt dan wel. Coulibaly reageerde alert op een aangeven van Sanyang en mikte mooi en opportunistisch binnen. De Gentse reactie volgde quasi onmiddellijk met een fraaie actie over de rechterflank en een hoge voorzet die Depoitre alleen voor Vanhamel afzonderde. Maar Mike schudde een knappe reflex uit zijn keepersmouw. Eens te meer redder in nood.

De ronduit belachelijke handspelregel en de VAR zorgden er echter voor dat AA Gent -- dat met de minuut beter in de wedstrijd groeide - nog met een 1-1-gelijkspel de rust in kon. Want een harde knal tegen de elleboog van Fré Frans belandde, ging de bal weer op de stip. Kums deed beter dan Holzhauser want knalde vanop elf meter hard en rechtdoor binnen.

De bezoekers ontwikkelden meer druk na de pauze, monopoliseerden de bal en dwongen op eenn bepaald moment vier hoekschoppen op rij af. Maar de Kielse tegenprikken in de omschakeling  via Sanyang en Suzuki waren ook niet ongevaarlijk.

Twintig minuten voor affluiten werkte de VAR eindelijk ook eens in Beerschots voordeel toen eeen doelpunt van Bukari werd afgekeurd wegens millimeter-offside. Even opgelucht ademhalen.

De Gentse druk bleef ook in het slotkwartier aanhouden, maar de Kielse afweer gaf geen krimp.