A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - KRC Genk

BEERSCHOT – RACING GENK  5 – 2

Beerschot heeft op deze warme laatzomermaandagavond de zware 0-3-thuisnederlaag tegen Standard op een sublieme manier weggegomd. Met mooi combinatievoetbal en een overschot aan lef, durf en kwaliteit werd Racing Genk ingepakt. Met maar liefst 5-2. Niet toevallig was het Rapha Holzhauser die eens te meer de rollen van smaakmaker, spelmaker, assistenkoning en afwerker perfect cumuleerde. Met twee goals en één beslissende voorzet was hij de absolute uitblinker in een ijzersterk paars-wit blok.

Het werd een wedstrijd die een speciaal plaatsje zal krijgen in de annalen van onze club, want alles wat voetbal zo mooi maakt, werd door onze Mannekes gepresenteerd. En in duidelijke, niet eens overdreven, winstcijfers vertaald. En zo staan we weer knap tweede in het klassement. Mooi, mooi, mooi.

Beerschot begon in overdrive aan de partij, drukte de bezoekers tot diep in de eigen helft terug en werd nog voor het kwartier beloond voor die offensief-aantrekkelijke aanpak. Jan Van den Bergh vond na een vlotte omschakelactie Holzhauser centraal en die trapte leuk binnen. De vierde competitietreffer al van onze Oostenrijkse smaakmaker. 

Erg lang konden onze Mannekes echter niet genieten van die voorsprong. Want bij de eerste Genkse tegenprik ging Maehle in of net buiten de grote rechthoek onderuit na een tik van Van den Bergh. Scheids Geldhof had de gratuite hulp van de VAR nodig om de bal op de stip te leggen. Onuachu zette de penalty feilloos om. Eén-één en alles te herdoen.

De wedstrijd was nu meer in evenwicht. Beerschot prikte vooral via de rechterflank, die door Halaimia enkele keren mooi werd afgedweild. Meer dan een te centraal schot van Tissoudali en een net-niet-kopstoot van Frans leverde dat niet op.

En vrijschop  slag van rust kwamen we nog goed weg. Mét de hulp van de VAR deze keer. Onuachu had de bal na een zeldzaam flatertje in onze achterhoede in doel gewerkt, maar had daar volgens de mannen in het busje zijn arm voor gebruikt. Een handbaldoelpunt zou Ruud Vormer zeggen. En dus terecht afgekeurd. 

Blitzstart ook in de tweede helft, met direct de 2-1. Het was Holzhauser – wie anders? – die een vrijschop vanop de linkerflank heerlijk op het hoofd van Pierre Bourdin schilderde. Enig mooi en nu reeds zonder enige twijfel “de assist van het seizoen 2020-2021”.

Rond het uur viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Racing Genk moest met z’n tienen verder na een dubbele gele kaart voor Cuesta en kreeg daarna een VAR-penalty tegen na handspel van Kouassi. Rapha Holzhauser achter de bal… laag en loepzuiver in de linkerbenedenhoek… en 3-1. Het Kiel ontplofte.

Racing Genk moest de kelk tot op de bodem ledigen toen een gefrustreerde Bongonda zijn tegenspeler Fré Frans op een ordinaire elleboogstoot trakteerde. Direct rood en de Limburgers met z’n negenen voor de resterende twintig minuten. Maar toen Van den Bergh zijn tweede strafschopovertreding van de avond liet noteren en de ingevallen Dessers de elfmeter omzette, lag de match plots weer (half) open. 

Nee hoor, zei Yan Vorogovskiy en hij maakte in minuut 84 met een rake knal het laatste greintje twijfel weg. Wat een demonstratie van onze Mannekes, die met 12 op 15 naar de tweede plaats in de rangschikking oprukken. En vrijdagavond naar leider Charleroi trekken. Een seizoenstart om duimen en vingers bij af te likken.

Oh ja, we zouden het nog bijna vergeten: in de allerlaatste minuut pikte ook Marius Noubissi nog zijn goaltje mee. Vijf-twee verdorie. Een collectieve prestatie van achttien karaat!

                                                                                                                              

TOESCHOUWERS: 3.200

SCHEUDSRECHTER: Geldhof

DOELPUNTEN: 12’ Holzhauser 1-0, 19’ Onuachu 1-1 (strafschop), 48’ Bourdin 2-1, 62’ Holzhauser 3-1 (strafschop), 76’ Dessers 3-2 (strafschop), 84’ Vorogovskiy 4-2, 90’ Noubissi 5-2

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Frans, Bourdin, Halaimia, Pietermaat, Sanusi (83’ van den Buijs), Van den Bergh (78’ Vorogovskyi), Holzhauser, Tissoudali (67’ Suzuki), Noubissi

RACING GENK: Vukovic, Arteaga, Ito, Bongonda, Onuachu (65’ Dessers), Munoz, Maehle, Lucumi (81’ Sierra-Cappelletti), Kouassi, Thorstvedt (65’ Oeyen), Cuesta

GELE KAARTEN: Cuesta, Kouassi,

RODE KAARTEN: 59’ Cuesta (2x geel), 68’ Bongonda