A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Beerschot - KV Kortrijk

BEERSCHOT – KV KORTRIJK  0 – 0

Deze confrontatie was maar een zeer flauw afkooksel van de spectaculaire en sensationele 5-5 uit de heenronde. Beerschot kreeg geen schwung in de acties, voetbalde verkrampt en vond amper openingen centraal of op de flanken. KV Kortrijk combineerde frisser en creëerde ook de betere scoringsmogelijkheden. Meer dan een troosteloos 0-0-geliijkspel zat er vanavond echter niet in. Snel vergeten deze match…

Als gevolg van de onbeschikbaarheid van zowel Suzuki (ziek) als Noubissi (blessure) verscheen Blessing Eleke in de basiself. Het zette Beerschot echter niet aan tot grootse aanvallende daden en/of ideeën. De wedstrijd zat en bleef immers zowat de hele eerste helft volledig op slot.

KV Kortrijk had overwegend balbezit maar geraakte daarmee niet verder dan een afstandsschot van Chevalier en een lage zwiepvoorzet die twee keer werd gedevieerd waarop Vanhamel een flitsende reflex uit z’n mouw schudde. En dat was meer dan Beerschot toonde, want onze Mannekes maakten in offensief opzicht helemaal niks klaar. Wel een beetje dreiging met die gekende Holzhauser-krullen, maar die kregen geen verlengstuk. Kortom, geen goals na een zwakke eerste helft.

Beerschot vond ook vroeg in de tweede helft niet de vrije man op het middenveld en was in het uitverdedigen bij momenten ietsje te slordig. Het waren dan ook de bezoekers die het dichtst bij de openingsgoal kwamen maar Jonckheere verlengde een vrijschop veel te zwak in de handen van Vanhamel.

Kortrijk bleef voor de betere aanvallen tekenen maar de ballen tussen de palen bleven schaars. Twaalf minuten voor het einde noteerden we aan de overzijde het eerste gekadreerde schot van onze Mannekes: een poging van Holzhauser waarmee Ilic geen problemen had.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Boterberg

DOELPUNTEN: geen

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Frans, Prychynenko, Van den Bergh, Pietermaat, Coulibaly, Sanusi, Bourdin (75’ Vorogovskiy), Holzhauser (83’ Brogno), Eleke (62’ Tissoudali)

KV KORTRIJK: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Rougeaux, Palaversa (88’ Ocansey), Selemani, Makarenko, Jonckheere, Chevalier (74’ Stojanovic), Derijck, Gano (81’ Badamosi)

GELE KAARTEN: Prychynenko, Derijck, Palaversa