A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - KV Mechelen

BEERSCHOT – KV MECHELEN  1 - 2

 

Tot twee minuten voor tijd zag het er naar uit dat Beerschot zich sportief zou revancheren voor de bekeruitschakeling van drie dagen geleden. Want tot dan stonden onze Mannekes op voorsprong en leken we in het klassement (tijdelijk) zowaar weer naar de vijfde plaats door te schuiven. In de slotfase scoorde KV Mechelen echter nog twee keer om in extremis de volle pot mee te graaien. Wat een koude douche.

Beerschot, met twee andere vleugelbacks en Brogno als tweede spits, begon met opvallend meer grinta aan deze wedstrijd in vergelijking met afgelopen donderdag en zette snel en hoog druk in een poging om het initiatief te nemen. Dat lukte aanvankelijk best aardig al was de eerste kans wel voor de bezoekers: een schot van de mooi vrijgespeelde De Camargo waarop Vanhamel met een goeie beenveeg redding bracht.

Aan de overzijde probeerde Holzhauser op het middenveld zijn stempel te drukken en haalde hij ook zwaar uit, op de vuisten van Thoelen. De rebound van Suzuki belandde hoog in de tribune. Het was evenwel KV Mechelen dat, net als in de bekermatch, de betere combinaties uittekende en makkelijker de ruimte op de flanken vond. Echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op, al moest Vanhamel wel enkele keren goed plat op schoten van buiten de zestien. Beerschot moest het stellen met enkele indraaiende vrije trappen en hoekschoppen van Holzhauser. Allemaal makkelijke plukballetjes voor Thoelen.

Al het goede voetbal, kansen en doelpunten opgespaard voor de tweede helft? Daar leek het al snel op toen Loris Brogno met een knappe rush uitpakte, zich rond vier KVM-verdedigers slalomde en bij een schouderduwtje van Schoofs tegen de mat ging. “Penalty” vond ref Verboomen en Rapha Holzhauser trapte vanop elf meter zijn  twaalfde van het seizoen binnen.

KV Mechelen schakelde meteen een versnelling hoger en werd, zeker na het uitvallen van de geblesseerde Holzhauser, baas op het middenveld. Met de inbreng van Storm trokken de Kakkers nu voluit  ten aanval. Eénrichtingsverkeer richting Vanhamel en onze verdediging dus zwaar onder druk.

De ingevallen Nicola Storm versierde acht minuten voor affluiten de beste mogelijkheid voor de bezoekers maar mikte vanuit een schuine positie voorlangs. Beerschot kreeg met mondjesmaat mogelijkheden in de omschakeling, maar deed daar (te) weinig mee. Alleen Suzuki maneuvreerde zich na de pauze in de buurt van het Mechelse doel… maar kraakte zijn schot.

Het  venijn zat ‘m echter in de staart want in een tijdspanne van drie minuten zette KV de match alsnog op z’n kop. Walsh en Druijf velden, elk met een doelpunt, het zware verdict.

 

TOESCHOUWERS: geen 

SCHEIDSRECHTER: Verboomen

DOELPUNTEN: 52’ Holzhauser  1-0 (strafschop), 89’ Walsh 1-1, 90+2’ Druijf 1-2

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Radic, Frans, Van den Bergh, Bourdin, Sanusi, Coulibaly, Holzhauser (60’ Eleke), Brogno (87’ Broadbent), Suzuki  

KV MECHELEN: Thoelen, Bijker (78’ Kaya), Bateau, Heiremans (78’ Druijf), De Camargo, Schoofs, Mrabti, Peyre, Kabore (24’ Walsh), Vanlerberghe, Vranckx (63’ Storm)

 

GELE KAARTEN: Radic, Brogno

RODE KAARTEN: geen 

 

Tekst: Danny Geerts