CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VERSLAG BEERSCHOT - LOKEREN

Beerschot heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen Lokeren. De onverdiende gelijkmaker viel in blessuretijd nadat Bourdin de openingstreffer had gemaakt. Beerschot blijft aan de leiding met 4 op 6.

Losada zette Dudouit in de plaats van de geschorste Prychynenko en Reda nam z’n plaats op de rechterflank weer in. Al in de eerste minuut kwam Rapha gevaarlijk opzetten. Z’n scherpe voorzet werd ontzet in hoekschop. De toon was gezet voor een fel en snel begin want ook Grisez warmde snel de vuisten van Verhulst op en aan de andere kant brak Vancamp uit.

Beerschot bleef de wedstrijd controleren in een gesloten en soms slordige eerste helft maar kon tegen een verdedigend Lokeren geen grote kansen meer creëren. Een afgeweken schot van Rapha ging net naast. We gingen rusten bij 0-0 en met 5 gele kaarten waarvan 3 voor de thuisploeg.

Bij het begin van de tweede helft moest Vanhamel een bal uit de voeten van Beridze glijden maar opnieuw was Beerschot het dichtst bij de openingstreffer. Noubissi kopte eerst tegen de deklat, enkele minuten later botste hij op een uitgekomen Verhulst. En Beerschot bleef de enige ploeg die op zoek ging naar een goal. Grisez, die weer een degelijke wedstrijd aan het spelen was, was iets te onbesuisd en schoot alleen voor doel over.

In 72ste minuut een schaarse kans voor Lokeren. De voorzet van Koike kwam net niet tot bij Straetman. Meteen daarop het antwoord van de Mannekes maar ook Seigers was te verrast op van dichtbij binnen te koppen.

Losada stuurde intussen De Keersmaecker en Brogno de Kielse weide. Zij zagen 2 knallen. Een van Marecek, gestopt door Vanhamel. En een van Rapha. Een magistrale vrije trap trof de paal, in de rebound binnengetikt door Bourdin. De 1-0 voorsprong voor Beerschot was verdiend en zorgde voor een enorme uitbarsting in de dugout en op de Olympische tribunes.

Pakte aan de ene kant onze Oostenrijker uit met een fantastische actie, aan de andere kant deed onze kapitein dat. Vanhamel hield met een heerlijke reflex De Witte van een doelpunt.

In blessuretijd kreeg Beerschot een verschrikkelijke dreun. Beridze krulde een vrije trap knap binnen. Niemand die de gelijkmaker zag aankomen maar hij stond wel op het bord. Helaas. Eindstand 1-1. Doelpogingen 14-5.

TOESCHOUWERS: 6.000

SCHEIDSRECHTER: Vermeiren

DOELPUNTEN: 80’ 1-0 Bourdin

BEERSCHOT: Vanhamel, Seigers, Dudouit (75’ Brogno), Bourdin, Grisez, Dom, Holzhauser, Maes (71’ De Keersmaecker), Reda, Vancamp (88’ Ibara), Noubissi

GELE KAARTEN: Seigers, Marecek, Grisez, Diaby, Dudouit, Navarro, Van Damme; Bridze