A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Beerschot - Moeskroen

BEERSCHOT – MOESKROEN  2 – 2

 

In het eigen Olympisch Stadion wil het maar niet (meer) lukken voor Beerschot. In de acht thuiswedstrijden nadat we eind november Anderlecht klopten, wisten Holzhauser & co niet één keer te winnen. En ook vanmiddag liep het weer bijna helemaal verkeerd. Tegen een allesbehalve imponerend Moeskroen, dat wel in alle linies de betere was, en ook een veel frissere indruk liet. Eén doelpunt in elke speelhelft bleek aanvankelijk voldoende voor de bezoekers. Maar Beerschot vond in een spectaculaire slotfase plots toch z’n beste adem… en sleepte uiteindelijk nog een gelijkspel uit de brand. Met late goals van Eleke en Radic. Onverhoopt maar op basis van wilskracht toch verdiend.

Beerschot bakte er in de eerste helft niks van: tergend trage opbouw, weinig tot geen ideeën op het middenveld, nauwelijks een vlotte aanvalsactie en bibberbenen in de verdediging bij de snedige combinaties van Moeskroen. Je voelde aan je water dat dit verkeerd zou aflopen, en even voor het halfuur was het zover.

Mike Vanhamel bokste een hoge bal vanop de flank centraal weg tot net buiten de zestien, waar Onana heel alert reageerde en met een fraai kopbalboogje netjes scoorde. Veel te simpel toegestaan dat doelpunt… en we konden dus meteen in de achtervolging. Veel reactie kwam er echter niet. Alleen een mooie rush van Bourdin – die de hele linkerflank afdweilde – was het vermelden waard, maar zijn voorzet werd door Holzhauser buiten het kader gedevieerd. Het rustsignaal klonk dan ook als een verademing.

Beerschot ontwikkelde iets meer druk in de tweede helft maar kreeg ook dan geen voet aan de grond op het middenveld.  Holzhauser verstuurde vanop de flanken wel enkele goed aangesneden voorzetten, die echter geen verlengstuk kregen. Het was Moeskroen dat vanuit de omschakeling de beste kans(en) versierde, toen Tabekou vanop de rechterflank recht op het doel van Vanhamel afstevende maar zijn lob op de achterkant van de lat zag belanden. “Niet erg, da’s maar effe uitgeteld”, moet de Moeskroense aanvaller gedacht hebben, want amper twee minuten later schoof hij de bal wél laag in de verste hoek, nadat onze afweer op de rechterflank er helemaal werd afgelopen.

Ook de inbreng van ons “Black Power”-trio Coulibaly-Eleke-Sanyang  deed de Kielse motor aanvankelijk niet aanslaan, zodat het aftellen was naar minuut 90… Maar dan kantelde de   plots toch nog helemaal. Zo tikte Blessing Eleke vijf minuten voor affluiten een aangeven van Holzhauser binnen… en knalde Stipe Radic diep in blessuretijd zowaar zelfs de gelijkmaker voorbij Koffi. Toch nog een gelijkspel op de valreep dus voor Beerschot.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Vergoote

DOELPUNTEN: 26’ Onana 0-1, 72’ Tabekou 0-2, 86’ Eleke 1-2, 90’+4 Radic 2-2

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom (82’ Halaimia), Radic, Frans (55’ Coulibaly), Van den Bergh, Bourdin, Pietermaat, Sanusi (64’ Sanyang), Holzhauser, Brogno (64’ Eleke), Suzuki

MOESKROEN: Koffi, Agouzoul, Hocko, Olinga (77’ Vieira), Onana, Bakic, Mohamed, Ciranni, Da Costa (90’+3 Harbaoui), Lepoint, Tabekou (90+2’ Faraj)

GELE KAARTEN: Olinga, Da Costa, Pietermaat, Koffi, Van den Bergh, Hocko

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees