A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - OH Leuven

BEERSCHOT – OUD-HEVERLEE LEUVEN  4 – 2

Beerschot en OHL hebben in een leeg (hoe spijtig toch) Olympisch Stadion voor een goede en kwalitatief sterke pot voetbal gezorgd. En allebei overtuigend getoond dat hun hoge positie in de rangschikking zeker geen toevalstreffer is. Het waren onze Mannekes die uiteindelijk even verdiend als overtuigend aan het langste eind trokken door een 0-1-achterstand om te zetten in een ruime 4-2-overwinning… en op die manier (voor eventjes) naar de koppositie in het klassement doorschuiven. Mooi, ‘t leven is mooi. Zeker op het Kiel.

Hernan Losada dropte Tom Pietermaat in de basis in een ‘nieuw’ 4-3-3-systeem en het was Beerschot dat meteen gevaarlijk was. Met twee hoekschoppen van Holzhauser: eerst een inswinger die de vuisten van Rafa Romo testte, daarna met een vluchtschot van Coulibaly. Het was echter OHL dat na een kwartier de openingsgoal scoorde, met een vrijschop van Mercier randje grote rechthoek. Een dompertje toch.

Maar onze Mannekes toonden veerkracht en begonnen onmiddellijk aan hun inhaalrace. En hoe! Slechts vijf minuten duurde het alvorens Tissoudali drie Leuvense verdedigers dol draaide en in de verste hoek besloot, en Suzuki aan de tweede paal een hoge voorzet binnenknikte. Van 0-1 achter naar 2-1 voor. “Staark waark”! Mike Vanhamel zorgde er met twee schitterende reddingen voor dat dit ook de ruststand was.

Ook in de tweede helft hielden beide ploegen hun hoge niveau aan – onverminderd kwaliteitsvoetbal dus - en het was OHL dat voor het eerste gevaar zorgde met een keihard afstandsschot (een “loeier” heette dat vroeger) van Hubert dat op de kruising uiteenspatte. Het antwoord van Beerschot was ook nu indrukwekkend: weer twee doelpunten. Klassegoals. Ryan Sanusi trapte vanop een goeie twintig meter laag binnen en Rapha Holzhauser pikte na een lange rush over de linkerflank en een teruglegger naar goeie gewoonte ook weer zijn doelpuntje mee. Vier-één. Briljant en efficiënt.

OHL kwam in het slotkwartier nog sterk opzetten en scoorde een tweede keer, vanop de strafschopstip, na een hernomen penalty: Mercier zag zijn poging gestopt door Vanhamel, een minuutje later trapte Henry wel binnen. De eindstand stond meteen op het bord.

Eens te meer een dikke duim dus voor Hernan Losada en zijn boys. Dit is werkelijk voetbal om duimen en vingers bij af te likken. Een doelpunten om bij weg te dromen.

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Laforge

DOELPUNTEN: 16’ Mercier 0-1, 21’ Tissoudali 1-1, 25’ Suzuki 2-1, 63’ Sanusi 3-1, 67’ Holzhauser 4-1, 82’ Henry 4-2 (strafschop)

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Frans, Van den Bergh, Pietermaat, Sanusi, Coulibaly (75’ Van den Buijs), Vorogovskiy (83’ Bourdin), Holzhauser (88’ Prychynenko), Tissoudali, Suzuki

OHL: Romo, Tshimanga (37’ Jemelka), Hubert, Henry, Mercier, Sowah, Bese (80’ Myny), Duplus, Kotysch, Malinov, Maertens (63’ Suleiman)

GELE KAARTEN: Pietermaat, Coulibaly, Van den Bergh, Dom, Frans, Bourdin, Jemelka

RODE KAARTEN: 90+3’ Verbist

Tekst: Danny Geerts

Foro: Jan Mees – Luther Rommens