A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - RSC Anderlecht

BEERSCHOT – ANDERLECHT 2  – 1 

Beerschots successenreeks kreeg er vanmiddag nog een extra hoofdstukje bij want ook Anderlecht bleek tussen half twee en kwart over drie geen onoverkomelijke hindernis voor de keurtroepen van Hernan Losada. Weer gewonnen dus. Niet met een vooroorlogse doelpuntenkermis deze keer, wel met een iets bescheidenere twee-één. Maar overtuigend én dik verdiend. Ismaila Coulibaly en Raphael Holzhauser waren de doelpuntenmakers van dienst, waarmee ze onze top drie-positie in het klassement bevestigen. Het is en blijft indrukwekkend. 

Vooruit voetballen en direct druk op de ketel zetten: ook tegen Anderlecht begon Beerschot op die manier aan de wedstrijd. En het scheelde slechts centimeters of Coulibaly had al na amper tien minuten gescoord. Zijn hard schot werd op het laatste nippertje in hoekschop gedevieerd. En Holzhauser zag die corner bovenop de deklat ploffen. Pech. Onze Mannekes bleven verzorgd combineren en Tissoudali zag twee gekadreerde schoten door Wellenreuther gered. 

De aanvalsdrift van Anderlecht bleef beperkt tot twee snelle acties in de omschakeling maar zowel Nmecha als Tau werden afgevlagd wegens buitenspel. 

Even voor het halfuur kreeg Beerschot wat het verdiende: een doelpunt. Getekend Ismaila Coulibaly. Onze kwikzilveren Malinees kreeg de bal randje zestien van Tissoudali toegespeeld, deed twee stappen en mikte de bal vervolgens door de benen van een Anderlecht-verdediger en de doelman in de rechterbenedenhoek. Hernan Losada was daarna genoodzaakt om zijn twee flankverdedigers te vervangen. Zowel Bourdin als Dom blesseerden zich en konden niet verder. Van den Buijs en Hailaimia namen hun plaats in. 

De best genietbare eerste helft werd vervolgens afgesloten met een vrije trap van Sambi Lokonga, die een metertje over de kooi van Vanhamel en op het spandoek van Armata Viola belandde. 

Vijf minuten na de rust verdubbelde Beerschot zijn voorsprong vanop de penaltystip, na een overtreding op Tissoudali. Specialist Rapha Holzhauser hield er deze keer even de spanning in. Hij zag zijn eerste poging afgeweerd door Wellenreuther maar trapte drie seconden later de rebound wel netjes binnen. Twee-nul, de achtste seizoensoverwinning leek in de maak. 

Anderlecht schakelde de resterende tijd een tandje bij, trok een iets aanvallendere kaart en kwam pas vijf minuten voor affluiten dicht bij de aansluitingstreffer. Het schot van Nmecha belandde echter tegen de paal. Twee minuten later trof diezelfde aanvaller wel raak en plaatste hij de bal in de  verste hoek voorbij Vanhamel. Onze overwinning kwam echter niet meer in gevaar. 

 

TOESCHOUWERS: geen 

SCHEIDSRECHTER: Boucaut 

DOELPUNTEN: 29’ Coulibaly 1-0, 50’ Holzhauser 2-0 (strafschop), 87’ Nmecha 2-1 

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom (44’  Halaimia), Frans, Van den Bergh, Bourdin (40’ Van den Buijs), Pietermaat, Coulibaly, Sanusi, Holzhauser, Tissoudali, Suzuki (80’ Eleke) 

ANDERLECHT: Wellenreuther, Nmecha, Tau, Mukairu (90’ Dimata), Miazga, Zulj (69’ Amuzu), Delcroix, Sambi Lokonga, Verschaeren (46’ Vlap), Murillo, Lawrence  

GELE KAARTEN: Lawrence, Frans, Zulj, Tissoudali 

RODE KAARTEN:  

 

Tekst: Danny Geerts 

Foto: Jan Mees – Luther Rommens 

 

 

XIII teamwear

ontdek onze webshop