A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - Zulte Waregem

Tweede competitiewedstrijd in 1A, tweede overwinning. Dat betekent zes op zes en co-leider. Mooi toch?! Uiteraard is het nog veel te vroeg om daar conclusies aan vast te knopen, maar het is sowieso een mooie opsteker en toverde een brede glimlach op alle Kielse gezichten. Beerschot zette hier vanmiddag in het Olympisch Stadion trouwens een volwassen prestatie neer met goed combinatievoetbal en een Oostenrijkse regisseur uit de duizend: Rapha Holzhauser. Met twee doelpunten en één assist was hij de absolute uitblinker in een elftal dat bruist van vertrouwen, talent en klasse uitstraalt.

Beide ploegen hielden elkaar in het eerste halfuur zowat op alle vlakken in evenwicht: zowel qua tempo, veldbezetting, balbezit, dreiging als kansjes. Toch was de beste mogelijkheid voor Beerschot na een knappe dieptepass van Holzhauser die Dom op de rechterflank schuin voor doel afzonderde. Zijn schot werd echter afgeblokt. Aan de overzijde bleef het keeperswerk voor Mike Vanhamel beperkt tot wat plukballen en anticiperende acties.

Met Holzhauser als draaischijf en Pietermaat als regulator eisten onze Mannekes op het middenveld het overwicht op… en dat werd cash uitbetaald. Weer een gemeten voorzet van Rapha, Tissoudali alleen voor de keeper, en kalm afgerond. Lijnrechter De Neve stak een offside-vlaggetje de lucht in, maar de VAR wees hem terug. Terecht. Want niks offside. Zuiver doelpunt. En één-nul op het scorebord.

Enkele minuten later kwam Ti-Ta-Tissoudali dicht bij zijn tweede treffer van de namiddag maar de bal ketste terug van de deklat. Beerschot was in zowat alle linies baas, zoveel was nu wel duidelijk. Het tekende de betere combinaties uit en bleef achteraan alert bij de Waregemse omschakeling. Het was trouwens Prychynenko die de eerste helft afsloot met een verwoestende vrijschopknal die de vuisten van Bansen verbrandde.

Beerschot begon ook sterk aan de tweede helft met een open kans voor Noubissi (schot gekraakt) en enkele afgeblokte pogingen van Tissoudali. Missertjes die even daarna zuur opbraken. Want bij een ZW-actie over de rechterflank kopte Berahino de bal aan de tweede paal binnen. Een gelijkaardige tegengoal als vorige maandag in Oostende. Een koude douche toch…

Aangeslagen? Nee hoor, onze Mannekes pikten onmiddellijk de draad op en gingen weer vrank en vrij voetballen. De Waregemse verdediging had veel overtredingen nodig, en op één van de vrijschoppen krulde Raphael Holzhauser (wie anders?!) de bal heerlijk in de bovenhoek. Wat een doelpunt van wat een speler! 2-1.

En toen barstte boven het Kiel een zwaar onweer los en viel de regen met bakken uit de lucht. In minuut 75 stuurde ref Put iedereen – uit veiligheidsoverwegingen - voor een twintigtal minuten richting droge kleedkamer. Veiligheid eerst.

Het was Zulte Waregem dat in het slotkwartier op zoek ging naar de gelijkmaker… maar het was Beerschot dat zijn overwinning veilig stelde. Met een klassegoal van Rapha Holzhauser, die het balletje even subtiel als netjes in de verste hoek prikte. Om duimen en vingers bij af te likken.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Put 

DOELPUNTEN: 31’ Tissoudali 1-0, 57’ Berahino 1-1, 68’ Holzhauser 2-1, 88’ Holzhauser 3-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko (75’ van den Buijs), Frans, Vorogovskyi, Dom, Pietermaat, Bourdin, Sanusi, Holzhauser (90’ Brogno), Tissoudali (83’ Eleke), Noubissi

ZULTE WAREGEM: Bansen, Deschacht, Sissako (83’ Sylla), Srarfi, Seck, De Bock, Soisalo (40’ Govea), Pletinckx, Berahino, Bruno (76’ Diarra), Vossen 

GELE KAARTEN: Sanusi, Sfarfi

RODE KAARTEN: 

 

Tekst: Danny Geerts