A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: BEVEREN-BEERSCHOT

WINST OP EEN DIEFJE...
WAASLAND BEVEREN – BEERSCHOT  1 – 2
Wat thuis maar niet meer wil lukken, fikst Beerschot in de terugronde alleen maar op verplaatsing: winnen dus. Voor de vierde keer op rij graaiden onze Mannekes buitenshuis immers de volle pot mee: na Zulte Waregem, OHL en Racing Genk nu bij Waasland Beveren. Nee, goed was het voetbal niet dat er vanavond werd geserveerd, maar wel superefficiënt. Want uit twee kansen puurde Beerschot twee goals. Eén van Dom en één van Holzhauser. Genoeg om te winnen. En voldoende ook om weer naar de zesde plaats in de rangschikking door te schuiven.  

Een weggeefgoal, twee blessures, drie keer goed weggekomen bij Beverense schoten en zelf nul komma nul geforceerd: het mag duidelijk zijn dat het eerste halfuur best zo rap mogelijk uit het Kielse geheugen wordt gewist. De thuisploeg kreeg het openingsdoelpunt cadeau na een collectief slaapmoment in onze verdediging waardoor Heymans aan de verste paal even makkelijk als ongehinderd mocht binnenkoppen. Van een valse start gesproken…  

Waasland Beveren gaf ook daarna een gretigere indruk en knutselde als enige leuke aanvalsacties in elkaar. Vanhamel duikelde eerst een gevaarlijk schot uit de korte hoek en zag daarna een poging nipt voorlangs suizen. Beerschot geraakte amper uit de omknelling onderuit, kwam aanvallend niet in het stuk voor… en zag bovendien in een tijdspanne van amper zeven minuten zowel Bourdin als Pietermaat geblesseerd uitvallen.

En dan plots, op het moment dat iedereen vreesde dat we helemaal kopje onder zouden gaan, kantelde de wedstrijd. Niet als gevolg van een vlotte combinatie, wel via een standaardsituatie: een vrije trap van Holzhauser (perfecte assist alweer!) die door Joren Dom netjes werd binnengeschoven. De eerste keer dat Beerschot in de grote rechthoek geraakte… en meteen bingo.

Onze Mannekes toonden nu iets meer geldingsdrang en offensieve intenties. In de omschakeling volgde zelfs een unieke kans op 1-2 maar Sanusi reageerde te verrast op een aangeven van Holzhauser. Aan de overzijde ging Vanhamel nog alert in de voeten van een thuisaanvaller en hield op de manier de ruststand op 1-1.  

Ook in de tweede helft werd Mike Vanhamel met voorsprong opvallend vaker gesolliciteerd dan zijn overbuur Gabriëls. Maar hij wist wel raad met de pogingen van Koita en Frey… terwijl Heymans bovenkant lat trapte. Verdedigen was in die (moeilijke) periode de enige optie voor Beerschot. Pompen of verzuipen.  

En net als in de eerste helft bleek één gevaarlijke tegenstoot voldoende voor een doelpunt. Ryan Sanusi maakte meters in de Waaslandse speelhelft, stak perfect centraal door richting Holzhauser… en die werkte properkes af in de linkerbenedenhoek. Na assists nummer 15 nu doelpunt 14. Het zijn en blijven indrukwekkende cijfers voor Rapha. In het resterende kwartier bleef de Kielse verdediging overeind onder de Beverse druk… en mochten de drie punten worden ingeschreven.
 
TOESCHOUWERS: geen
SCHEIDSRECHTER: Lambrechts
DOELPUNTEN: 8’ Heymans 1-0, 34’ Dom 1-1, 73’ Holzhauser 1-2

WAASLAND BEVEREN: Gabriel, Bertone, Albanese (70’ Sula), Nilsen, Khammas, Vukotic, Verstraete (79’ Faucher), Schryvers, Frey, Heymans, Koita (79’ Cijntje)

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Radic, Frans, Prychynenko, Bourdin (22’ Vorogovskiy), Pietermaat (29’ Coulibaly), Sanusi, Holzhauser, Brogno (81’ Mukuna), Eleke (81’ Halaimia)

GELE KAARTEN: Heymans, Brogno, Radic, Vukotic
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees

 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts