A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag Croky Cup: Beerschot - KV Mechelen

BEERSCHOT – KV MECHELEN  0 – 1

Geen tripje naar het Koning Boudewijnstadion voor Beerschot later dit seizoen. En dus ook geen (uitzicht op een) eventuele bekerfinale.  Net als vorige zondag in de derby tegen Antwerp vonden onze Mannekes ook vanavond niet het juist ritme, die overtuigende drive en overtuiging om zich voor de kwartfinale van de Croky Cup te kwalificeren.

KV Mechelen toonde zich in deze provinciale bekerderby in zowat alle linies sterker en had aan een doelpunt van Schoofs genoeg om dat overwicht ook op het scorebord te vertalen. Geen leuke donderdag dus voor onze Mannekes. Gelukkig kunnen we ons aanstaande zondag reeds sportief proberen te  revancheren in het competitieduel tegen dezelfde tegenstander.

De bezoekers begonnen gezwind aan deze bekermatch, hadden overtal op het middenveld en hielden het speelveld breed om via de flanken voor dreiging te zorgen. Op een van hun combinaties zwiepte Bijker de bal voor doek, waar Frans net voor de inkoppende Schoofs de bal nog in corner kopte. Beerschot versierde één goede mogelijkheid in de omschakeling, toen Holzhauser bal-aan-de-voet de hele lengte van het veld afdweilde en op rechts de goed inschuivende Halaimia vond. Maar diens schot was te zwak en te centraal op Coucke echt te bedreigen.

De wedstrijd kabbelde iets te gezapig over en weer: enkel tussen beide grote backlijnen. Weinig verticaal voetbal dus, amper diepgang, slordige opbouw… en quasi werkloze doelmannen. Tot een kleine vijf minuten voor de rust. KV Mechelen liet het balletje vlotjes door de rangen circuleren, vond ruimte op rechts waar Kabore met een hoge voorzet Schoofs vond aan de verste paal… en die mocht ongehinderd inkoppen. Een mooi uitgespeeld doelpunt van de Kakkers maar al te makkelijk toegestaan door onze Mannekes.. Wel een verdiende tussenstand.

Beerschot incasseerde ei zo na nog een tweede doelpunt toen Peyre na een corner vanop vijf meter twee keer mocht uithalen. Vanhamel redde eerst met de voet en zag poging twee hoog in de tribune belanden. De opluchting in Kielse rangen was groot.

Ook in de tweede helft kreeg Beerschot geen schwung in de acties. Het was alleen KV Mechelen dat voor dreiging zorgde  en dan ook het dichtst bij een tweede doelpunt kwam. .. maar het lage schot van Defour spatte uiteen op de paal.

Net na het uur dan toch twee prima mogelijkheden voor Beerschot; niet toevallig na een hoekschop van Holzhauser. Eleke zag zijn pogingen echter gered door Coucke en een Mechelse verdediger. Meer dan een afzwaaier van Coulibaly voetbalde paars-wit in de resterende tijd niet bij elkaar. Ons bekeravontuur eindigt dus al meteen bij de eerste horde.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Van Damme

DOELPUNTEN: 41’ Schoofs 0-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia (79’ Sanyang), Prychynenko (79’ Radic), Frans, Van den Bergh, Vorogovskiy (58’ Bourdin), Pietermaat (64’ Suzuki), Sanusi, Coulibaly, Holzhauser, Eleke

KV MECHELEN: Coucke, Bijker, Heiremans (85’ Druijf), De Camargo, Schoofs, Mirabti (69’ Storm), Peyre, Kabore, Vanlerberghe, Vranckx, Defour (74’ Kaya)

GELE KAARTEN: Van den Bergh, Prychynenko, Kaya, Kabore

RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts