A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG THE FINAL: 1-0

BEERSCHOT – OUD-HEVERLEE LEUVEN   1 – 0

 

Beerschot trekt over zes dagen met een magere één-nul-voorsprong – maar dus ook zonder tegengoal –naar Leuven, waar het, zoals verwacht, dus nog knokken wordt voor die promotie naar 1A. Vanmiddag tankten onze Mannekes alvast heel veel hoop en vertrouwen door een prima en vrijwel foutloze match voetbal op de Olympische grasmat te leggen. Eén minpuntje maar: uit de vele kansen puurden de Losada-boys ‘maar’ één schamel doelpuntje. Terwijl dat er zeker twee – of zelfs drie – hadden mogen zijn. Moeten zijn. Al toonde OHL zich in de tweede helft ook meer dan verdienstelijk. Slotsom: het blijft allicht tot de allerlaatste seconde superspannend in 1B.

Beerschot zette in deze eerste promotiefinalewedstrijd een ijzersterke prestatie neer en opteerde voor een ultra-aanvallend “bal vooruit”-concept. Het plakte OHL vanaf minuut één vast in het eigen strafschopgebied en na amper vijf minuten was het bijna twee keer bingo, eerst toen Schuermans ei zo na zijn eigen doelman vloerde, daarna langs Tissoudali maar die kreeg de bal niet gekadreerd.

Het zou het begin worden van een indrukwekkend Kiels offensief, met een handvol goed uitgespeelde doelkansen voor achtereenvolgens Dom, Noubissi en Holzhauser. Het avontuurlijk voetbal dat Beerschot op de mat legde was uiteraard ook risicovol, want bood de bezoekers countermogelijkheden.  En die waren niet ongevaarlijk. Zo stevende Maertens moederziel alleen op Vanhamel af maar Dom kon daar nog in extremis een tacklevoet tussen plaatsen. Daarna miste Sowah wat een simpele intikker leek en kopte Frans na een schaarse Leuvense hoekschop de bal op de eigen deklat.

Even naar lucht happen voor Beerschot, dat  vlak daarop het commando gewoon weer over nam, met knap combinatievoetbal over de flanken en goede infiltraties via het centrum. Leuk voetbal om naar te kijken, met een hoge amusementswaarde. Halfweg de eerste helft trapte Tarik Tissoudali de verdiende openingsgoal in de korte hoek binnen, na slim terugleggen van Noubissi.  En nog was de Kielse honger niet gestild, en moest OHL-keeper Henkinet vier wereldreddingen uit z’n mouw schudden. Bij een kopbal van Dom, een laag schot van opnieuw Tissoudali, een gebrosseerde bal van Holzhauser en een knal van Prychynenko. Kortom, Beerschot verdiende halfweg een pak méér dan die één-nul-voorsprong.  

De tweede helft begon met “drie dotten van kansen”-in één. Maar noch Noubissi, Tissoudali als Frans (met het hoofd) kregen de bal er niet in. “Als al die missers ons straks maar niet zuur zullen opbreken”, gonsde het door het tot in de nok gevulde Olympisch Stadion. Hoe dan ook, het was in het vierde kwartier OHL dat overdonderend baas was, maar Vanhamel, Dom en Prychynenko blokten steeds tijdig het gevaar af.

Iets na het uur viel dat o zo belangrijke tweede doelpunt dan toch. Dacht iedereen, toen Tarik Tissoudali de bal opnieuw in de korte hoek mikte. De grensrechter aan de kleine tribune én de mannen in het VAR-busje hadden echter buitenspel geconstateerd. Geen 2-0 dus. Jammer maar helaas.

OHL eiste ook in de slotfase het betere van het spel op. Maar Beerschot kon – naar inmiddels goeie gewoonte – weer rekenen op een attente Vanhamel, die met enkele fraaie tussenkomsten “de nul” hield. En er op die manier voor zorgde dat Beerschot volgende zaterdagavond met de kleinste winstmarge op zak naar Den Dreef kan afzakken. Om daar – hopelijk - dat ticket voor 1A op zak te steken.

 

TOESCHOUWERS: 12.000

SCHEIDSRECHTER: Boucaut

DOELPUNTEN: 22’ Tissoudali 1-0,

BEERSCHOT: Vanhamel, Prychynenko, Frans, Bourdin, Dom, Pietermaat, Sanusi, Holzhauser (90’ De Keersmaecker), Grisez (78’ Vorogovskiy), Tissoudali (86’ Maes), Noubissi

OHL: Henkinet, Van den Bergh, Tshimanga (46‘ Aguemon), Schuermans, Ngawa (52’ Hubert), Henry, Sowah, Duplus, Maertens, Perbet (74’ Mercier), Keita

GELE KAARTEN: Hubert, Prychynenko, De Keersmaecker

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts en Arne Dhollander

Foto: Jan Mees