A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG: KAA Gent - Beerschot

AA GENT – BEERSCHOT  5 – 1

Het is voor Beerschot een frustrerende en pijnlijke namiddag geworden in de Ghelamco Arena. Onze Mannekes gaven immers niet thuis, voetbalden inspiratieloos en konden amper een vuist maken tegen een veel gretiger AA Gent. Zeker in de eerste helft was het zwak. In die periode legde de thuisploeg trouwens de basis van een ruime zege. Na de rust vlotte het aanvankelijk iets beter maar een eerreddend doelpunt zat er aanvankelijk niet in. Integendeel, in de slotfase voetbalden de Buffalo’s zowaar nog een forfaitscore bij elkaar. Een off-day in alle mogelijke betekenissen van het woord dus voor de Losada-boys. De 5-1 van Coulibaly was niet meer dan een pleister op een houten been.

Net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Waasland Beveren keken onze Mannekes ook hier in Gent na een kwartier reeds tegen een 2-0-achterstand aan. Twee keer na slecht positiespel en weinig doortastend optreden in de verdediging. Veel te simpele tegengoals waren het, met telkens Yaremchuk als afwerker. Nochtans was de eerste kans voor Beerschot, na een millimetervoorzet van Holzhauser maar Suzuki trapte in de vlucht over.

Beerschot was duidelijk aangeslagen, zocht vertrouwen, samenhang en openingen maar zag een steeds sneller en directer combinerend AA Gent de wedstrijd nu helemààl in handen nemen. Elke keer de Buffalo’s met splijtende voorzetten uitpakten, luidde achteraan bij ons de alarmklok. Met reden. Want net voor het halfuur trapte Depoitre nummer drie achter Vanhamel, en konden de boeken eigenlijk al toe.

Twee keer prikte Beerschot nog tegen in de eerste helft, eerst via Tissoudali toen die vanop de linkerflank insneed… maar tegen de benen van Bolat besloot. En daarna knalde Suzuki nog eens keihard tegen de deklat. Het gaf de Kielse burger zo vlak voor de rust weer wat moed. Hoewel…

Met Brogno als extra aanvaller kwam er alvast wat meer schwung in de Beerschot-aanvalsacties. Zo kreeg Suzuki de bal perfect op de schoen gelegd door Holzhauser maar talmde te lang. Weg kans op 3-1. Tien minuten later kregen we het deksel op de neus. Onze verdediging had geen verhaal tegen een wervelende Gentse actie over de rechterflank die door Depoitre hoog in doel werd verlengd. Een mooi doelpunt.

Beerschot moest de kelk tot op de bodem ledigen, want in de slotfase pikte ook de ingevallen Samoise nog zijn doelpuntje mee. Debutant Coulibaly scoorde in de slotfase nog wel tegen. Een doelpunt dat echter alleen voor de statistieken belangrijk is…

Na een sterke start in de competitie is de wedstrijd van vandaag een serieuze opdoffer. Het aanstaande vrije competitieweekend lijkt perfect op tijd te komen voor onze Mannekes. Want ideaal om de batterijen weer op te laden. Op naar de volgende wedstrijd.,

TOESCHOUWERS: 6.900

SCHEIDSRECHTER: D’Hondt

DOELPUNTEN: 12’ Yaremchuk 1-0, 15’ Yaremchuk 2-0, 29’ Depoitre 3-0, 61’ Depoitre 4-0, 79’ Samoise 5-0, 90’ Coulibaly 5-1

AA GENT: Bolat, Ngadeu, Yaremchuk (78’ Kleindienst), Niangbo (61’ Chakvetadze), Castro-Montes, Mohammadi, Bukari (74’ Samoise), Marreh, Depoitre, Dorsch, Plastun

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Prychynenko, van den Buijs (46’ Brogno), Van den Bergh, Bourdin, Sanusi, Coulibaly, Holzhauser (66’ Noubissi), Tissoudali (80’ Sanyang), Suzuki

GELE KAARTEN: Marreh, Dom