CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VERSLAG: KRC Genk - Beerschot

KRC Genk - Beerschot 1-2.

Na de zwarte voorbije week met een derbynederlaag tegen ‘den Antwerp’ en twee verliesmatchen tegen KV Mechelen heeft Beerschot vanavond ‘in de Limburg’ knap sportief revanche genomen. Met een gave collectieve prestatie, twee fraaie doelpunten – een wereldgoal en een panenka – en stevig verdedigend werk. Drie gouden punten zijn dit waardoor we er nu al 40 verzamelden en zowaar weer doorschuiven naar een gedeelde zesde plaats in de rangschikking. Niet slecht voor een nieuweling in 1A. Al zeggen we het zelf…

De thuisploeg startte snel, zeer offensief en zocht vanop de flank naar het hoofd van zijn topschutter Onuachi maar die knikte twee goede mogelijkheden naast. Beerschot kende dus een lastig aanvangskwartier waarin het vooral slordig en overhaast uitvoetbalde maar groeide vervolgens langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Ryan Sanusi was op het middenveld tegelijk rustpunt én motor en lag op die manier aan de basis van de gevaarlijkste Kielse acties.

De beste combinatie van de eerste helft kwam overigens van Beerschot, met een knappe dubbelpass Brogno-Suzuki over de linkerflank. Vandevoordt had echter weinig last met het centrale schot van onze Japanse aanvaller. Ook Sanusi mikte even later in  de korte hoek, maar opnieuw ging de Genkse goalie goed plat.

Beerschot was nu minstens de evenknie van Racing Genk, tiktakte de bal beter rond dan de thuisploeg en dreigde ook nog via enkele indraaiende hoekschoppen van Holzhauser. De Genkenaars prikten slechts één keer gevaarlijk tegen in de omschakeling langs Bongonda die te zelfzuchtig was en naast besloot.

Racing Genk begon ook gretig aan de tweede helft, met direct mogelijkheden voor Ito, Lucumi en Bongonda en evenveel reddingen van Vanhamel. Maar opnieuw voetbalde Beerschot zich netjes, geconcentreerd en overtuigend onder die druk uit. Meer nog, even na het uur vertaalde het dat goeie werk ook in een doelpunt. En wat voor één. Dertig seconden nadat Holzhauser in de kleine backlijn de bal niét kon binnen frommelen pakte Jan Van den Bergh uit met een knal vanop 25 meter die netjes in de kruising paste. Een onvervalste wereldgoal… met een knotsgekke viering erbovenop. Allebei om in te kaderen.

Tien minuten later hadden we eindelijk ook eens dat onontbeerlijke tikkeltje geluk toen een kopstoot van Onuachu na hoekschop tegen de deklat vloog. Mag het eens? In de daaropvolgende fase aan de overzijde viel de uiteindelijke beslissing. Een schot van Bourdin belandde in de zestien tegen de arm van Munoz. De VAR bevestigde het handspel… en Rapha Holzhauser stiftte de penalty met een loepzuivere panenka voorbij Vandevoordt. 0-2 en punten  binnen.
In blessuretijd kreeg Racing Genk nog wel zijn eerreddend doelpunt met een atoomschot van Hrosovsky… maar dat is enkel belangrijk voor de statistieken.

TOESCHOUWERS: geen
SCHEIDSRECHTER: Put
DOELPUNTEN: 65’ Van den Bergh 0-1, 81’ Holzhauser 0-2 (strafschop), 90+2’ Hrosovsky 1-2
RACING GENK: Vandevoordt, Mc Kenzie, Arteaga, Ito, Heynen, Bongonda (71’ Dessers), Toma (55’ Oyen), Hrosovsky, Onuachu, Munoz, Lucumi
BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Radic, Frans, Van den Bergh, Bourdin (88’ Vorogogskiy), Pietermaat, Sanusi, Holzhauser, Brogno (78’ Coulibaly), Suzuki (90+3’ Prychynenko)
GELE KAARTEN: Radic, Sanusi, Bongonda, Munoz, Pietermaat