A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

VERSLAG LOKEREN-BEERSCHOT: 2-1

Beerschot heeft met 2-1 verloren in en tegen Lokeren. Nochtans kwam het in een sterke openingsfase op voorsprong via alweer Loris Brogno maar Beerschot kwam een dubbele opdoffer nooit te boven. Nadat Placca een uitgelezen kans op 0-2 miste, viel meteen de gelijkmaker en viel Sanusi geblesseerd uit.

Na 7 minuten was het al prijs op Daknam. Fessou Placca toverde een knappe actie uit z'n Togolese hoed  en stuurde Brogno het straatje in die op het goede moment wachtte om naast Verhulst binnen te schuiven en net als vorige week de openingstreffer te maken. 0-1 en Beerschot bleef duwen. Op het kwartier ging Fessou Placca alleen op Verhulst af. Onze linkerflank besloot te zwak. In plaats van 0-2, stond het geen minuut later 1-1 toen Beridze binnenkopte.

Beerschot had nog meer pech want na 24 minuten moest Sanusi geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door De Keersmaecker. Gelukkig voor onze youngster werd een fout van hem niet afgestraft door Amano. Het was uitstel van executie. Vlak voor rust kopte Hajric de 2-1 ruststand op het bord vanop hoekschop.

Op een afgekeurd doelpunt van Van Damme na, was er weinig gevaar in de tweede helft. Na een dik kwartier moest Verhulst een schot van Brogno uit de hoek zweven en we waren al in de 80ste minuut als ook de ingevallen Prince Verhulst testte op een hoekschop. Zonder succes.

In de slotfase zette Beerschot alles op alles. Met veel goede wil versierde het enkele hoekschoppen maar geen uitgespeelde kansen en zo hield Lokeren de overwinning in eigen huis.

* SCHEIDSRECHTER: Pirard

* DOELPUNTEN: 7' 0-1 Brogno, 16' 1-1 Beridze, 45' 2-1 Hajric

* BEERSCHOT: Vanhamel, Reda, Prychynenko, Holzhauser, Vorogovskiy, Dom, Maes, Sanusi (26' De Keersmaecker), Brogno (71' Prince), Placca (46' Saint-Louis), Noubissi

* GELE KAARTEN: 36' Marecek, 50' Saint-Louis, 86' Noubissi, 92' Diakhate