A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Moeskroen-Beerschot

MOESKROEN  - BEERSCHOT  3 – 1

Een flauwe wedstrijd van onze jongens. Dat moet de conclusie zijn na de prestatie die Beerschot vanavond aan de Belgisch-Franse grens op de mat legde. Beerschot was niet herkenbaar, kreeg geen  gevaarlijke combinatie in elkaar geknutseld, zette de thuisploeg op weg naar de 1-0 en liet zich daarna in verdedigend opzicht al te makkelijk uitspelen. De thuisploeg profiteerde optimaal van Beerschots off day en voetbalde vanuit een stevig middenveld een even makkelijke als ruime zege bij elkaar. Het eerreddend doelpunt van Rapha Holzhauser laat in de wedstrijd was slechts goed voor de statistieken.

In een zwakke eerste helft liet Beerschot zijn eerste doelpoging pas na een dik halfuur noteren: een vluchtschot van Coulibaly dat rakelings voorlangs suisde. Maar toen stonden onze Mannekes tegen een allesbehalve imponerend Moeskroen al wel met 1-0 in het krijt. Het was Mike Vanhamel die de thuisploeg een doelpunt cadeau gaf toen hij een verloren bal bij de zijlijn lateraal in de voeten van Onana schoof, die op die manier het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière mocht scoren. En dat ook deed met een laag schotje in een leeg doel.

Beerschot ondervond heel wat naweeën van deze valse start, had wel balbezit maar deed daar weinig mee. De combinaties stokten in het zicht van de zestien meter en het enige gevaar kwam er op stilliggende ballen, die door Holzhauser millimetermooi voor doel werden getrapt… maar geen verlengstuk kregen. Vooraan werden vooral de frivoliteit en de creativiteit van Tissoudali gemist.

Heel wat flipperkastvoetbalmomenten in het Moeskroense strafschopgebied en een paar handspelgevalletjes, waarbij de VAR zowaar niet eens werd ingeschakeld. Ongelooflijk eigenlijk.

Ook in de tweede helft kreeg Beerschot geen schwung in de acties. Op het middenveld werd de vrije man amper gevonden en bleef de thuisploeg makkelijk overeind. Vanuit de snelle omschakeling scoorde Moeskroen zelfs een tweede doelpunt, toen da Costa tussen maar liefst Kielse verdedigers vrije doorgang kreeg en netjes in de verste hoek afrondde. We stonden erbij en keken ernaar.

Met drie vervangingen in evenveel minuten trachtte Hernan Losada het spelbeeld toch nog op zijn kop te zetten. Maar dat liep faliekant af. Het was Tabekou die centraal voor doel de bal na een mooie actie vanop rechts voorbij Vanhamel trapte. En helemaal op het einde maakte Holzhauser de eindstand nog iets meer acceptabel. Hoewel… dit was allemaal niet goed genoeg vandaag.

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Put

DOELPUNTEN: 12’ Onana 1-0, 56’ da Costa Joia 2-0, 76’ Tabekou 3-0, 82’ Holzhauser 3-1

MOESKROEN: Koffi, Mohamed, Agouzoul, Silvestre, Ciranni, Hocko, Onana, Faraj, Vieira Almeida (80’ Postolachi), Olinga (68’ Tabekou), da Costa Joia

BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko (56’ Halaimia), Prychynenko (59’ Van den Buijs), Van den Bergh, Bourdin, Pietermaat (61’ Sanyang), Coulibaly, Sanusi, Holzhauser, Eleke, Suzuki

GELE KAARTEN: Holzhauser, Prychynenko