A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: OH Leuven-Beerschot

OUD-HEVERLEE LEUVEN – BEERSCHOT  0- 1

Weer een overwinning voor Beerschot tegen OHL... en dat begint stilaan een goede gewoonte te worden, want dit was de zesde op rij. Onze Mannekes speelden aan Den Dreef een zeer volwassen partij voetbal, hadden minder balbezit dan de thuisploeg maar creëerden wel een handjevol prima doelkansen. Een kwartier voor affluiten scoorde Tarik Tissoudali het enige doelpunt van een genietbare wedstrijd. Een pareltje! Een ander pluspunt is dat we achteraan voor de derde achtereenvolgende keer de nul hielden. Chapeau! Kortom, een fraaie voetbalavond in Leuven… en een opsteker met het oog op de derby van volgende week.

Beerschot trok meteen de aanvallende kaart en versierde langs Suzuki en Tissoudali meteen twee goede scoringsmogelijkheden in de eerste minuut. En even later ook nog eens een wenkende “drie-ballen-voor-een-frank”-kans. Romo reageerde echter met twee goede reddingen op de pogingen van Sanusi en Tissoudali.

OHL had het knap lastig met de goede Kielse combinaties en kwam er slechts met mondjesmaat uit. Eén slippertje in de Beerschot-verdediging leverde Mercier een goeie kans op, maar Vanhamel ging goed plat. Even na het halfuur kwamen onze Mannekes alweer zeer dicht bij de 0-1, na een knappe één-twee van ons aanvalsduo. Maar opnieuw was daar die Venezolaanse ballenpakker in de OHL-kooi.

De thuisploeg herstelde stilaan het evenwicht en achteraan bij Beerschot was het plots alle hens aan dek. Van den Bergh pakte uit met een perfecte tackle maar Pietermaat had een iets te opzichtige overtreding nodig om de OHL-aanvallers af te stoppen… en betaalde dat elk met een gele kaart. Bovendien viel Joren Dom net voor de rust ook nog uit met een letsel aan de adductoren. Brute pech.

OHL ontwikkelde meer druk tijdens de tweede helft maar ook nu toonde onze verdediging zich een hecht blok. Het was Beerschot dat in de omschakeling de betere doelkansen afdwong. Maar Holzhauser zag zijn schot in de korte hoek gered terwijl Suzuki in de vlucht nipt naast kopte.

Bij het ingaan van het slotkwartier kantelde de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Beerschot. Tarik Tissoudali begon randje grote rechthoek aan een indrukwekkende solo waarbij hij drie OHL-verdedigers tureluurs speelde en de bal met een mooi wippertje over Romo in doel prikte.  Wat een wereldgoal! In de resterende tijd bleef onze verdediging overtuigend overeind… en mochten de drie punten worden ingeschreven.

Eén minpuntje toch: de gele kaart die Prychynenko incasseerde… waardoor hij de derby tegen Antwerp mist.