A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Zulte Waregem - Beerschot

ZULTE WAREGEM – BEERSCHOT  0 – 3

Winnen. Het was al van 29 november op KV Mechelen geleden, maar we kunnen het dus nog. Na zes nederlagen en twee gelijke spelen pikte Beerschot deze namiddag in het slijk aan de Gaverbeek de drie punten mee. Enorm dik verdiend trouwens. Met een no nonsense-aanpak, veel inzet en op karakter. En met twee kopbaldoelpunten en een late penalty. Op die manier werd onze mindere periode overtuigend afgesloten. En dat doet deugd aan ons paars-witte hartje.

Trainer Will Still koos niet voor academisch voetbal maar voor een stevige organisatie en voetbal uit de omschakeling, en dat was een even logische als goede keuze op de akker van het Regenboogstadion. Met Dom, Prychynenko, Bourdin en Coulibaly verschenen er trouwens ook vier nieuwe gezichten in het Kielse startelftal in vergelijking met de partij van woensdag in Eupen.

Beerschot versierde al meteen twee goede kansen in het openingskwartier, telkens met Joren Dom in een hoofdrol. Eerst trapte hij een doorgeschoten bal vanop de flank tegen de deklat, daarna schoof hij het leer in de loop van Coulibaly, die zijn schot kraakte en naast plaatste.

Zulte Waregem eiste de bal op maar botste op een sterk Kiels afweerblok, dat opvallend meer duelkracht en zekerheid uitstraalde. En op geen enkel moment echt in de problemen kwam.

Het waren onze Mannekes die voor dreiging en gevaar zorgden. Zo kreeg Sanusi nog een mooie mogelijkheid op de 0-1 maar die kreeg de bal in de modderbrij niet goed onder controle en miste zo zijn schot. In de slotfase van de eerste helft zag Beerschot nog Marius Noubissi geblesseerd uitvallen. Suzuki kwam hem vervangen.

Tien minuten na de rust maakte Beerschot dan toch het doelpunt dat het eigenlijk al in de eerste helft verdiende. Rapha Holzhauser schilderde een vrijschop met z’n linker hoog voor doel en Jan Van den Bergh kopte aan de verste paal keurig en overtuigend binnen.

Sneeuwbuien maakten het speelveld nog moeilijker bespeelbaar waardoor het “kick and rush”-gehalte toenam maar onder impuls van een sterk middenveld bleef Beerschot fel meeknokken, al werd de druk die de thuisploeg ontwikkelde wel feller.

Bij het ingaan van het slotkwartier viel de beslissing in ons voordeel. Weer met een assist van Holzhauser (op corner deze keer) en nu was het Joren Dom die knap inkopte. Een verdiende bekroning trouwens voor onze rechterflankverdediger, die een berenmatch speelde. Nul-twee, de punten waren binnen.

Nog meer goed nieuws was het wederoptreden van Tarik Tissoudali én het feit dat Beerschot in het slotkwartier verdedigend overeind bleef en zo ook zijn tweede “clean sheet” van het seizoen liet optekenen. Het was Mike Vanhamel zelf die met een knappe reflex op een vluchtschot van Marcq de nul op het bord hield.

Helemaal op het einde mocht ook Denis Prychynenko nog een feestje bouwen, toen hij een strafschop feilloos omzette na een overtreding op Tissoudali.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Dierick

DOELPUNTEN: 55’ Van den Bergh 0-1, 75’ Dom 0-2, 88’ Prychynenko 0-3 (strafschop)

ZULTE WAREGEM: Bostyn, Opare (71’ Srarfi), Humphreys, Deschacht, De Bock, Sissako (62’ Vossen), Marcq, Bruno, Govea, De Smet (71’ Dompe), Kainourgios (62’ Collasin)

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Frans, Van den Bergh, Bourdin, Pietermaat, Sanusi, Coulibaly, Holzhauser (81’ Tissoudali), Noubissi (42’ Suzuki, 86’ Brogno)

GELE KAARTEN: geen

RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Luther Rommens