A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Virton - Beerschot: verslag

 

Geflikt!                                                                                                                          

VIRTON – BEERSCHOT  1 – 0

Beerschot liep vanavond aan de Luxemburgse grens tegen z’n tweede nederlaag uit de tweede periode aan. En mag daarvoor zeker met een beschuldigende vinger naar scheidsrechter Arthur Denil wijzen. Die liet de thuisploeg scoren uit een vrije trap terwijl hij het Kielse muurtje nog op de reglementaire afstand was aan het zetten. Zoiets doe je niet. Het was meteen het enige doelpunt uit een felbetwiste partij, waarin Beerschot in de eerste helft de betere kansen versierde, en Virton na de pauze sterker voor de dag kwam.

Maar paars-wit moet ook de hand in eigen boezem steken, want op basis van het aantal doelpogingen hadden Holzhauser & co de match aan de rust al in hun voordeel beslist moeten hebben. Een oud zeer dat ook vandaag weer dure punten kostte.

Trainer Hernan Losada gunde Tarik Tissoudali een basisplaats, ten koste van Saint-Louis, terwijl ook Tom Pietermaat vanaf de aftrap mocht aantreden, als buffer voor de verdediging. Het was Virton dat meteen hoog druk probeerde te zetten, maar de Kielse defensie stond pal. Al had het uitverdedigen bij momenten iets minder slordig gemogen.

Beerschot creëerde vooral via de rechterflank ruimte voor de betere combinaties. Reda lag vaak aan de basis van de betere aanvalsacties, maar zowel Holzhauser als Ibara gingen telkens iets te overhaast te werk en/of misten de koelbloedigheid bij de afwerking. Jammer want er waren toch minstens twee goeie scoringsmogelijkheden bij. Onze Mannekes bleven – vaak vanuit de omschakeling – voor dreiging en gevaar zorgen. Thuiskeeper Moris ging echter goed plat op de pogingen van Tissoudali en Brogno.

Virton kon niet echt imponeren in eigen huis. Eén schot tussen de palen van Lecomte vroeg in de match en een vrijschop van diezelfde speler die met een mooie boog hoog en droog buiten het stadion(netje) belandde.

De thuisploeg begon overtuigender en met meer lef aan de tweede helft, met direct een gevaarlijke schuiver van Lapoussin, waarbij Vanhamel goed plat ging. Even later hield onze doelman ook Ribeiro én Joachim met een knappe reactie van de openingstreffer. Drie belangrijke reddingen op rij. Beerschot moest in die periode fameus naar adem snakken en geraakte maar moeilijk uit die Luxemburgse omknelling onderuit.

Bij het ingaan van het slotkwartier viel het gevreesde doelpunt van Virton: een vrijschop binnengeduwd door Ribeiro Costa. Maar wel met de gratuite medewerking van ref Denil. Die was het Kielse muurtje nog op de reglementaire afstand aan het zetten maar liet de vrije trap toch snel nemen. Fel en terecht protest van onze Mannekes. Vruchteloos. Een schande.

In de slotfase stuurde Losada nog alle aanvallend wisselmateriaal de wei in, maar verder dan kopstoten en pogingen van Ibara en Prychynenko kwamen we niet meer. Een zure nederlaag!

TOESCHOUWERS: 3.000

SCHEIDSRECHTER: Denil

DOELPUNTEN: 75’ Ribeiro Costa 1-0

VIRTON: Moris, Malget, Lecomte, Claes (88’ Angiulli), Joachim (70’ Ramalingom), Couturier, Ribeiro Costa (79’ Rosa Da Cruz), François, Prempeh, Sylla, Lapoussin

BEERSCHOT: Vanhamel, Reda, Prychynenko, Frans, Bourdin, Dom, Pietermaat (82’ Placca), Holzhauser (74’  Maes), Tissoudali (90’ Noubissi), Brogno, Ibara

GELE KAARTEN: Ribeiro, François, Brogno, Pietermaat, Ibara, Moris, Bracconi (trainer Virton)

RODE KAARTEN: geen