A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

WAT EEN OMMEKEER IN HET SLOTKWARTIER

AA GENT - BEERSCHOT  2 - 2

Beerschot heeft zijn eerste competitiepuntje beet door in het slotkwartier een 2-0-achterstand alsnog in een 2-2 gelijkspel om te buigen. Een fraaie comeback van onze Mannekes, die sterk startten, daarna terugvielen en in die periode twee doelpunten incasseerden... maar in de slotfase volop veerkracht en fysieke weerbaarheid toonden. En op die manier dus een dik verdiend punt meepikten uit de Ghelamco Arena. Dat geeft de Kielse burger moed!

Beerschot begon vrank en vrij met veel druk naar voren en vond de ruimte op de rechterflank waar Sanyang telkens een belangrijke voet had in de aanvalsacties. Dat leverde hem twee scoringsmogelijkheden op, maar de afwerking stond niet op punt. Bolat had weinig problemen met zijn schoten, terwijl onze Gambiaanse flankspeler ook iets te vaak zijn eigen kans ging in plaats van zijn beter geplaatste medemaats aan te spelen.

Toen AA Gent na een dik kwartier een versnelling hoger schakelde moest onze verdediging naar adem happen. Onze Mannekes vonden niet langer de vrije man, werden slordiger in de opbouw en leden achteraan iets te vaak balverlies. Of gingen individueel in de fout. En daar profiteerde de thuisploeg uiteindelijk van toen Castro Montes op het gepaste moment inliep op een lage voorzet vanop links en makkelijk binnenschoot. Koud gepakt, heet zoiets.

Beerschot was nu even de kluts kwijt en haalde opgelucht adem toen Tissoudali na een nieuwe voldragen Gentse actie tegen de paal kopte. De prikken van Hjulsager op rechts deden pijn... al kwamen we in de omschakeling - en opnieuw langs Sanyang - nog dicht bij de gelijkmaker. De gevaarlijkste standjes speelden zich in de slotfase van de eerste helft echter wel af in de Kielse rechthoek maar twee reddingen van Vanhamel hielden de score op 1-0 aan de rust.

Voor de tweede helft kwam Krekovic Eleke vervangen maar nog voor de jonge Kroaat zich kon doorzetten, lag de bal aan de overzijde al in het net. Een typische Tissoudali-goal waarbij hij in één vlotte beweging zijn tegenstander Frans twee keer in de wind zette en dan de bal in de verste hoek deponeerde. Klasse!

Match gespeeld? Nee hoor. Beerschot kwam in de daaropvolgende vijf minuten dicht bij de aansluitingstreffer. Eerst Suzuki, daarna Holzhauser zagen hun schot echter afgeweerd door Bolat. En ook op een geplaatste bal van Coulibaly halfweg de tweede helft schudde de Gentse goalie een prima reflex uit z'n mouw. Maar vierde en vijfde keer bleken vanavond goede keer. Want van 2-0 werd het plots 2-2. Onder impuls van een onvermoeibare Van den Bergh en met dank aan Sanyang (heerlijke droge knal in de bovenhoek) en Noubissi (na een puike assist van Holzhauser). Wat een spectaculaire ommekeer. Op basis van wilskracht, koelbloedigheid en mentaliteit. 

AA Gent stuurde nog vier frisse krachten de wei in, maar Beerschot verdedigde sterk in blok en kwam er counterend nog enkele keren dreigend en gevaarlijk uit, waarmee het dat puntje ruim wettigde.

 

TOESCHOUWERS: 6.000

SCHEIDSRECHTER: Vergoote

DOELPUNTEN: 20' Castro Montes 1-0, 48' Tissoudali 2-0, 73' Sanyang 2-1, 77' Noubissi 2-2

AA GENT: Bolat, Godeau (82' Okumu), Ngadeu, Hanche Olsen, Operi, Odjidja (82' Kums), De Sart (82' Oladoye), Castro Montes (82' Malede), Hjulsager, Bruno (61' Issouf Bayo), Tissoudali

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Frans, Van den Buijs, De Smet, Van den Bergh, Coulibaly, Sanyang (84' Halaimia), Holzhauser (90'+2 Pietermaat), Suzuki (69' Noubissi), Eleke (46' Krekovic)

GELE KAARTEN: Castro Montes

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts