A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

WEER GEEN PUNTEN EN DOELPUNTEN

BEERSCHOT - SINT-TRUIDEN  0 - 1

Vierde thuisnederlaag van het seizoen - de derde met 0-1 - voor Beerschot, dat op die manier troosteloos met 1 schamel punt op 21 achterblijft. De inzet en verbetenheid van onze Mannekes stond in schril contrast met de efficiënte en de onmondigheid... en dat kostte ook nu weer drie gouden punten. De bezoekers voetbalden vanuit een gesloten verdediging en met tijdrovende acties de overwinning bij elkaar. Eén splijtende actie over de rechterflank, een gewonnen duel en een opportunistische afwerking waren voldoende om het Kiel weer in rouw te dompelen. 

Met nieuweling Mauricio Lemos en het duo Bourdin-Pietermaat (alletwee terug van geblesseerd weggeweest) stonden er drie nieuwe gezichten in Beerschots startelftal. En die werden door 8.500 even fanatieke als luidruchtige supporters onmiddellijk in de aanval gestuwd. Direct veel druk naar voren dus en dat leverde kansjes op via Coulibaly en Holzhauser. Het eerste schot tussen de palen viel echter aan de overkant, met een vrije trap van Suzuki waar Vanhamel geen probleem mee had.

Gaandeweg verloor Beerschot de greep op het middenveld waardoor STVV met enkele snelle combinaties centraal én over de flanken voor gevaar zorgde. De tegenprikken van onze Mannekes waren weliswaar snediger, met Marius Noubissi die twee keer vrije baan kreeg richting Schmidt maar telkens zelf zijn kans ging in plaats van een medespeler op de flank te bedienen.

Dan ging het bij de bezoekers in aanvallend opzicht een pak efficiënter. Want toen Suzuki op de rechterflank een één-tegen-één-duel tegen Frans won en de bal in de voeten van De Ridder belandde trapte de Gentenaar overhoeks en via de paal binnen. Nul-één. Een opdoffer van jewelste. Bovendien zagen we tussendoor ook nog Joren Dom en Mauricio Lemos met spierblessures uitvallen. Het zit verdorie ook niet mee...

Beerschot begon met veel inzet en goede wil aan de tweede helft. Maar ook iets te overhaast en slordig in de opbouw. Het vernuft en de ideeën ontbraken om STVV écht pijn te doen. Verder dan een buffelstoot van Frans na een hoekschop van Holzhauser kwamen we niet. Met de inbreng van Vaca en Shankland voerde Beerschot de druk verder op maar de bezoekers bleven achteraan ook nu makkelijk overeind. STVV had in scheidsrechter Put een trouwe bondgenoot, die lak had aan de voordeelregel, zo het tempo uit de match haalde en tussendoor ook nog eens belachelijk veel met gele kaarten wapperde. Een wedstrijd kapot fluiten heet zoiets. Irriterend en frustrerend. Kansen voetbalden Holzhauser & co in het slotkwartier niet meer bij elkaar. 

 

TOESCHOUWERS: 8.500

SCHEIDSRECHTER: Put

DOELPUNTEN: 42' De Ridder 0-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Lemos (38' Konstantopoulos), Frans (64' Vaca), Van den Bergh, Dom (10' Halaimia), Pietermaat, Coulibaly, Bourdin, Holzhauser, Soumaré, Noubissi (64' Shankland)

STVV: Schmidt, Hashioka, Konate, Suzuki (72'  Brüls), Cacace, Hayashi (72' Hara), De Ridder (86' Matsubara), Texeira, Lavalee, Durkin, Leistner

GELE KAARTEN: Hollerbach, Coulibaly, Leistner, Van den Bergh, Pietermaat, Frans, Suzuki, Lavalee

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees