A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

"Zure nederlaag maar positieve dingen."

Joren Dom blikt terug op een bewogen zondagnamiddag. Beerschot speelde tegen KV Mechelen met grinta en stond na 90 minuten 1-0 voor. Daarna ging het alsnog fout. “Die laatste minuten en de scheidsrechterlijke fout beslissen over het verschil tussen plaats 5 en plaats 10. Da’s zuur. Maar ik onthoud zeker positieve zaken.”

Tot minuut 90 leek Beerschot zondag op weg naar een deugddoende overwinning tegen een sterke tegenstander. Toonden onze Mannekes donderdag in de eerste helft tegen KVM nog te weinig inzet, dit keer speelden ze wel met de juiste instelling. Ook Joren Dom zag enkele pluspunten. “We speelden nog niet het beste voetbal maar de vechtlust was terug. Tot minuut 90 leken onze spirit en ons karakter beloond te zullen worden. Dat dat uiteindelijk niet gebeurt, is een koude douche.”

Bij een 1-0 voorsprong kreeg Beerschot de tegengoals in minuut 90 en 94. “Dat die goals vallen na balverlies in het middenveld is iets dat we moeten vermijden maar we mogen die spelers niet met de vinger wijzen. We stonden er weer als team en da’s het belangrijkste. Ook na de gelijkmaker creëerden we bovendien nog een grote kans. Veel erger is dat dat tweede tegendoelpunt duidelijk buitenspel was. Da’s te belachelijk voor woorden.”

Heel België zag intussen de beelden waarop te zien is dat Schoofs minstens een halve meter offside staat. Toch lieten de scheidsrechter en de lijnrechter begaan. Ook de VAR greep niet in. “We zetten bewust die buitenspelval open en verdedigden dus goed. Ook enkele spelers van KV Mechelen dachten dat de goal zou afgekeurd worden. Dat dan de VAR blijkbaar niet over de juiste beelden beschikt, dat kan er bij mij niet in.  Wij hebben de beelden wel, de VAR niet. In de Premier League kunnen ze op de millimeter een lijn trekken, hier niet. Waar zijn we dan mee bezig??”

De laatste 4 minuten en de VAR verwezen Beerschot zondag naar de tiende in plaats van de vijfde plaats. Joren Dom probeert de zaken dan ook nuchter en realistisch te bekijken. “Kijk, als je 0 op 6 pakt tegen Antwerp en KV Mechelen heb je een slechte week achter de rug. Maar vergeet niet dat we twee weken geleden 7 op 9 haalden na een overwinning bij OHL. Toen schreef de buitenwereld ons weer PO1 ambities toe. Zoals toen niet alles goed was, is nu verre van alles slecht. Het is belangrijk om het ruimere plaatje te blijven bekijken en ik onthoud dat er vandaag een team stond dat voor elkaar vocht en niet verdiende te verliezen tegen de ploeg in vorm. We zijn op dit moment beter dan eind december en begin januari.”