Middenvelder
18
Ryan Sanusi
Geboortedatum
05/01/1992
Nationaliteit
België
Lengte
1,81m
Info
Ryan Sanusi werd opgeleid in de Beerschot jeugdacademie. De Antwerpenaar doorliep de jeugdreeksen van U8 t/m U19. De laatste jaren, zoals zo veel toppers, bij Marc Noe. "Naast m'n papa, heeft Marc het meeste invloed op mij gehad. Dankzij zijn kennis en z'n kordaat optreden heb ik bij Beerschot enorm veel progressie gemaakt. Door hem heb ik het kunnen maken als profvoetballer."

Marc en Ryan hebben elkaar sindsdien niet meer gezien. "Het is inderdaad heel bijzonder Ryan na al die jaren terug te zien keren. Het is altijd een mooie en een goede voetballer geweest. Ik vergelijk hem wel eens met Axel Witsel. Niet de opvallendste speler maar wel de drager en de verdeler op het middenveld. En het is plezant een echte Beerschotter op het veld te hebben. We houden steeds dat doel in het achterhoofd om minstens 30% zelf opgeleide spelers in de kern te hebben."

Na z'n Beerschotperiode trok Sanusi naar Nederland. Hij debuteerde snel in de eredivisie bij WillemII en brak door bij Sparta. Met 6 goals en 8 assists was hij de regisseur van de promotie naar de Eredivisie. Sanusi bevestigde in 2 seizoenen Eredivisie en was kapitein van Sparta, onder trainer Dick Advocaat. "Dat leiderschap dwing ik af door mijn plaats op het veld. Ik sluit aan bij alle linies en probeer vanuit het middenveld te sturen. Ik hoop ook bij Beerschot die rol te kunnen opnemen en de groep op sleeptouw te nemen. "

Vorig seizoen trok Sanusi naar Grenoble in de Franse Ligue 2. Hij werd door het bestuur, de technische staff en de Franse media bestempeld als een van de beste nieuwkomers en sterkhouders van het team. Grenoble wou z'n contract openbreken en Sanusi tot kapitein promoveren. "Ik heb er een goed seizoen opzitten en vond snel m'n draai in de fysiek sterke competitie. Ik apprecieer het respect dat ik krijg van Grenoble maar verkies toch een terugkeer naar mijn club en mijn stad. Dit voelt als thuiskomen." Sanusi lag nog 1 jaar onder contract bij Grenoble en ontving van Beerschot een transfersom.

XIII teamwear

ontdek onze webshop