Events van de vrienden van het olympisch stadion

20/9/2018 DIVA, DIAMANTMUSEUM MET EEN HART VOOR ZILVER

Het eerste event van de Vrienden van het Olympisch Stadion bracht ons andermaal naar een - nieuwe - toplocatie in Antwerpen, DIVA, het Diamantmuseum met een hart voor zilver.

De 100 genodigden inclusief enkele spelers werden verwelkomd door Luk Lemmens, Gedeputeerde van de Provincie Antwerpen en Walter Damen, ondervoorzitter van onze club, waarna het gezelschap verdeeld in drie groepen het museum kon bezoeken.

Tijdens de receptie achteraf, verzorgd door onze huiscateraar Silverspoon, was er nog een verrassing voor de aanwezigen: Tom Van Hyfte, Dennis Prychynenko, Joren Dom, Alexander Maes, Dante Vanzeir en Jorn Vancamp showden de nieuwe exclusieve VOS T-shirts 'Beerschot diamant van 't stad' waarvan elke genodigde een exemplaar mee naar huis kon nemen.

18/5/2017 BBQ OLYMPISCH STADION, ANTWERPEN-KIEL

Het slotevent 'BBQ op de middenstip' was eens te meer een (lekker) schot in de roos.

 

Net als met KFCO Beerschot Wilrijk gaat het ook goed met de "Vrienden van het Olympisch Stadion", dank u wel. Niet verwonderlijk, zegt u? Dat klopt. De vergelijkingspunten zijn legio. Want zoals onze club de kampioenstitels en promoties aan elkaar rijgt, stapelen de VOS'ers de topevenementen op. Of het nu een Flandria-boottrip in de haven is, een bezoek aan het nieuwe Havenhuis, een bierproeverij of - zoals eergisteren - een barbecue op de middenstip van onze voetbaltempel... steeds wordt er in een toffe sfeer van ongedwongen gezelligheid steeds een harmonieus evenwicht gevonden tussen nuchtere zakelijkheid en een typisch ludiek kantje, tussen respect en diepmenselijkheid ook. Met KFCO Beerschot Wilrijk en networking als bindende factoren.

 

Veel 'schoon volk' weer donderdag op het Kiel, waar een grote witte doorschijnende partytent met paarse tinten op onze heilige Olympische grasmat het decor vormde. Een kleine tweehonderd genodigden tekenden present voor wat een lekker eet- en drinkfestijn werd, waarbij iedereen - sommigen met kleine oogjes - nog duidelijk nagenoot van het kampioenenfeestje van de avond voordien. Het was bestuurslid Walter Damen die de honneurs waarnam en onder meer Peter Caubergh in de bloemetjes (sorry: in de wijn!) zette voor zijn tomeloze inzet waarmee hij de "Vrienden van het Olympisch Stadion" de voorbije jaren telkens verder uitbouwde.

 

Dat de gesprekken aan de tafels voornamelijk over de vierde titel op rij gingen, zal allicht niemand verbazen. Oh ja, schepen Rob Van de Velde en bestuurslid Fred Lenders meldden tussendoor dat KFCO Beerschot Wilrijk zeker nog negen jaar lang z'n thuiswedstrijden in 'ons' Olympisch Stadion zal spelen; daarover hadden "het Schoon Verdiep" en de "ploeg van 't stad" eerder een akkoord over bereikt. Een zoveelste applaus rolde door de tent...

 

Uiteraard werd er ook ruim tijd vrijgemaakt voor emotie, respect en dank toen de grote en vele verdiensten van Marc Steenackers ter sprake kwamen. Zijn overlijden van twee maanden geleden zindert ook nu nog onverminderd na in onze familie. Het is een kras die niet alleen dit seizoen maar voor altijd op onze Kielse ziel werd gekerfd. De belofte dat Marcs beleidslijnen ook in de toekomst zullen worden doorgetrokken, dat zijn "legacy" intact moet blijven, werd hernieuwd. En bezegeld met een toast en een moment van stilte, bezinning en reflectie. Tranen van geluk en verdriet... ze lagen dit voetbaljaar nooit dichter bij elkaar op den Beerschot...

Dit "BBQ op de middenstip"-event was meteen de afsluiter van het voorbije derde seizoen voor de "Vrienden van het Olympisch Stadion". En het was er een met een even groot als fraai paars uitroepteken!

23/4/2017 TONEELAVOND ‘DAMEN VS DAMEN’ HOF VAN ASSISEN, OUD JUSTITIEPALEIS ANTWERPEN

De zeer gesmaakte Nostalgieavond lag nog maar net achter ons, of de Vrienden van het Olympisch Stadion hielden reeds een volgend event.

In de voorbije drie jaar 'VOS' vonden de events plaats op verscheidene toplocaties zoals het Paleis op de Meir, de Sint-Augustinuskerk in de Kammenstraat, een BBQ op de middenstip van ons Olympisch Stadion en meer recent in het Stadhuis en het Havenhuis van Antwerpen.

Het zesde event vond eveneens in Antwerpen plaats, meer bepaald in de Assisenzaal van het oude Justitiepaleis op de Britselei. In een unieke setting kruisten Walter Damen als advocaat in zijn natuurlijke habitat en zijn oom, acteur Hubert Damen (bij het grote publiek voornamelijk bekend als commissaris 'Witse' in de gelijknamige televisieserie) de degens in een speciale format, een muziektheaterproductie.

Voor de 'Vrienden' en de logehouders werd de slotvoorstelling van zondag 23 april voorbehouden met slechts 120 beschikbare plaatsen die in een mum van tijd gereserveerd waren. Na afloop van het boeiende stuk kreeg de hele cast een open doekje. Tijdens een gezellige nababbel in de grote hal van het statige Justitiepaleis konden de genodigden een praatje slaan met de acteurs.

Hoewel slechts geacteerd, betrof het de allerlaatste rechtszaak in het Hof van Assisen van Antwerpen en bij uitbreiding in een Assisenzaal in heel Belgie. Dit door de hervormingen bij justitie.

24/3/2017 NOSTALGIEAVOND OLYMPISCH STADION, ANTWERPEN-KIEL

De Nostalgieavond georganiseerd door de Vrienden van het Olympisch Stadion, tevens het vijfde event van het seizoen 2016-2017, was een groot succes.

Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd tegen White Star Brussels op vrijdag 24 maart 2017, werden oud-spelers van zowel het 'oude' Beerschot, Germinal Beerschot, Beerschot AC als Beerschot Wilrijk uitgenodigd in het VOS-cafe / Olympic Lounge voor een hapje en een drankje en uiteraard een leuke babbel.

Elk VOS-lid en iedere oud-speler kreeg een exclusief Nostalgie T-shirt overhandigd. Tijdens de rust van de met 2-0 gewonnen wedstrijd maakten de oud-spelers een ereronde waarbij zij van het talrijk opgekomen publiek een staande ovatie kregen. Een initiatief voor herhaling vatbaar!

26/1/2017 NIEUWJAARSRECEPTIE HAVENHUIS, ANTWERPEN / THE VILLA - POP KING, ANTWERPEN

De locatie van de Nieuwjaarsreceptie van de Vrienden van het Olympisch Stadion mocht er zijn: het nieuwe Havenhuis van Antwerpen aan het Zaha Hadidplein, genoemd naar Dame Zaha Hadid (1950-2016), de Brits-Iraakse architecte die het nieuwe Havenhuis ontworpen heeft.

Het was deze keer een zeer exclusief gebeuren, enkel de eerste 100 inschrijvingen waren bij de gelukkigen, waaronder ook een delegatie van trainers en spelers. 

Na een interessante rondleiding in zowel het nieuwe als het oude gedeelte (voormalige brandweerkazerne) volgde naast een presentatie over de Haven van Antwerpen ook een woordje van bestuurslid en VOS-bezieler Walter Damen in het auditorium op de 6de etage, gevolgd door een drankje.

Even napraten over het bezoek aan het Havenhuis gebeurde in de amper een paar 100m verderop gelegen Pop King (The Villa). De eigenaar, nochtans een notoire Antwerp-fan werd zelfs bereid gevonden om niet enkel de drankjes en hapjes te sponsoren, maar tevens zijn gevel in paars licht te laten baden. Als dat geen teken van goodwill is weten wij het ook niet. Weg met die immer groeiende vijandigheid, enkel op sportief vlak wedijveren is de boodschap. (En alle derby's winnen uiteraard!)

17/9/2016 INHULDIGING OLYMPISCHE WEGWIJZER OLYMPISCH STADION, ANTWERPEN-KIEL

En een weekje later was daar al het derde event georganiseerd door 'de Vrienden'. Olympische medaillewinnaars Tia Hellebaut (hoogspringen), Hanne Marien (atletiek) en Loick Luypaert (hockey) huldigden samen de Olympische Wegwijzer in, een paal waarop alle zustersteden van Antwerpen waar Olympische Zomerspelen georganiseerd werden terug te vinden zijn, inclusief jaartal en afstand in vogelvlucht.

De Olympische Wegwijzer bevindt zich achter de scanhekjes van de hoofdtribune. (Oorspronkelijk bevond de paal zich voor de scanhekjes en dus zichtbaar voor het grote publiek, doch aanhoudend vandalisme heeft ons genoopt tot een verplaatsing van de Olympische Wegwijzer.)

10/9/2016 OPENING ‘VOS-CAFE’ / OLYMPIC LOUNGE OLYMPISCH STADION, ANTWERPEN-KIEL

Amper drie dagen na het openingsevent van de Vrienden was daar al het tweede event van het nog prille seizoen. Na enkele omzwervingen kregen de 'VOS' een vaste stek in het Olympisch Stadion: de vroegere Presidential Suite werd omgedoopt tot 'VOS-cafe' / Olympic Lounge.

Op zaterdag 10 september 2016 werd het VOS-cafe officieel geopend door vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon. Minister Jambon kreeg van bestuurslid Walter Damen een exclusieve VOS-sjaal aangeboden die in dank werd aanvaard. Elk Vos-lid ontving ook een sjaal van 'de Vrienden van het Olympisch Stadion'.

In het VOS-cafe kan voor aanvang van elke thuiswedstrijd gegeten worden, de maximumcapaciteit was met 90 eters trouwens bijna bereikt tijdens de opening. Vanzelfsprekend kunnen de Vrienden en hun genodigden er ook terecht enkel voor een drankje en dit voor, tijdens en na de wedstrijd. De absolute apotheose  van de premiere van het VOS-cafe was uiteraard de overwinning (met 10 tegen 11) tegen Patro Eisden Maasmechelen (2-1).

7/9/2016 BEZOEK STADHUIS, ANTWERPEN

Na drie titels op rij moest er toch dringend eens een bezoekje gebracht worden aan het Stadhuis van Antwerpen vonden ze bij de Vrienden van het Olympisch Stadion. Zo geschiedde dan ook op donderdagavond 7 september 2016.

Het eerste event van de Vrienden in hun derde seizoen vond plaats in het mooie renaissance gebouw dat het Stadhuis van Antwerpen is. Na het welkomwoord en toelichting bij het jaarprogramma door Walter Damen, overhandigde deze laatste bij wijze van premiere een sjaal van de 'Vrienden van het Olympisch Stadion' aan trainer Marc Brys.

Na een rondleiding via de originele Olympische vlag van 1920 tot in de nok van het Stadhuis, volgde een afsluitende drink in de Leyszaal. Dit is de zaal waaruit in 2005 de beker aan de supporters op de Grote Markt getoond werd door onder andere... Marc Brys. Een optie werd reeds genomen op einde mei 2017 voor het vieren van de vierde titel... Nadien volgde in een zwoele nazomer temperatuur nog een drankje in cafe Den Engel aangeboden door de Vrienden.

2/6/2016 ‘BRAZILIAANS CARNAVAL OP DE BERENBOOT’, HAVEN VAN ANTWERPEN

Drie titels op rij, drie seizoenen 'Carnaval op 't Kiel'... hoog tijd voor een Braziliaans feestje dachten ze bij de Vrienden van het Olympisch Stadion. Met zowat 160 waren ze present op de kade ter hoogte van het Pomphuis in Antwerpen.

Want daar lag immers het enige, echte, voormalige vlaggenschip van rederij Flandria aangemeerd: La Perouse werd voor eenmaal omgedoopt tot 'de Berenboot'. Een feestelijke Braziliaanse percussiegroep met danseressen verwelkomde de gasten terwijl zij zich aan boord begaven voor enkele typische Braziliaanse 'apero's.

Tijdens de vaart doorheen de havendokken konden de gasten, waaronder de nieuwe en oude trainer Marc Brys en enkele nieuwe spelers waaronder oude bekende Mo Messoudi, zich tegoed doen aan verschillende lekkere Braziliaanse specialiteiten.

3/3/2016 NETWERKAVOND OLYMPISCH STADION, ANTWERPEN-KIEL

Het tweede event van dit seizoen stond in het teken van de netwerking.

Op een eerste netwerkavond georganiseerd door 'de Vrienden' in het Olympisch Stadion zelf, waren om en bij de 200 personen aanwezig, waardoor deze avond als succesvol bestempeld mag worden.

De Vrienden zelf, de logehouders, sponsors, business seat houders en andere genodigden konden onder het nuttigen van een hapje en een drankje elkaar en elkaars bedrijven beter leren kennen.

10/11/2015 ‘FRIENDS GO WILD’ SINT-AUGUSTINUSKERK (AMUZ), ANTWERPEN

Geen paleis, geen stadion, maar een kerk als decor voor het eerste event van de 'Vrienden' in het derde seizoen Beerschot Wilrijk en het tweede seizoen van 'de VOS'.

Met 'Friends Go Wild' als thema kregen de aanwezigen een wildbuffet aangeboden in het prachtige kader van de voormalige Sint-Augustinuskerk (zaal AMUZ) in hartje Antwerpen. Na het aperitief in de voormalige kapel van de kerk, werden de genodigden vanop de preekstoel in de kerk welkom geheten door achtereenvolgens Marc Bleys, Frederic Lenders en Walter Damen.

Nadien stelde biersommelier Ben Vinken enkele speciale bieren voor, waarna de ongeveer 140 aanwezigen waaronder ook een delegatie van spelers en leden van de technische staf konden genieten van een warm en koud 'Breugeliaans herfstbuffet' met aansluitend een dessertbuffet.

Op een mini-boekenbeurs handtekenden Danny Geerts, Walter Damen en Ben Vinken hun respectievelijke bestsellers.

23/4/2015 BBQ OLYMPISCH STADION, ANTWERPEN-KIEL

Het tweede event van de Vrienden vond plaats in ons eigen Olympisch Stadion op het Kiel op donderdag 23 april 2015. Met 180 waren we deze keer, Vrienden en genodigden, bestuur en sponsors, spelers en technische staf, om te genieten van een ongedwongen BBQ.

Maar wel eentje op een vrij unieke locatie: nabij de middenstip op de heilige grasmat van het Kiel. Coach Urbain en terreinverzorger Diederik hielden hun hart vast, want de afsluitende thuiswedstrijd tegen Zwarte Leeuw moest nog plaats vinden. Na plechtige beloftes werd inderdaad de grasmat gevrijwaard: opbouw en afbraak van de tent namen minder dan 24u in beslag. De unieke locatie viel bij alle aanwezigen, spelers inclusief, bijzonder in de smaak. Niet iedereen kan zeggen gedineerd te hebben op de grasmat van een Olympisch Stadion.

Een mooie afsluiter van een alweer geslaagd seizoen (2de titel op rij) en van een eerste seizoen ‘Vrienden van het Olympisch Stadion’.

4/12/2014 SPIEGELZAAL PALEIS OP DE MEIR, ANTWERPEN

Het eerste event van de ‘Vrienden’ vond plaats in de Spiegelzaal van het Paleis op de Meir, op donderdag 4 december 2014. Meer dan 130 genodigden, Vrienden, bestuur, sponsors en een delegatie van spelers en technische staf genoten van een kaas-, wijn- en chocoladedegustatie.

Na een welkomstwoord van Marc Bleys (Vrienden O.S.) en bestuursleden Walter Damen en Frederic Lenders verzorgde Ronaldo Meersman van wijnhandel 'Tene Quod Bene' (echte naam) een uitgelezen degustatie van rode en witte - voor één maal een goede kleurencombinatie -  Italiaanse topwijnen, vergezeld van een selectie aangepaste kazen van de hand van Kaasmeester Frederic Van Tricht.

Hierna volgde een geanimeerde chocolade workshop door Dominique Persoone van The Chocolate Line. Met een lekker glas wijn werd nog gezellig nagepraat in dit prachtige kader dat past bij een club van standing.

2/4/2014 OPRICHTING ‘VRIENDEN VAN HET OLYMPISCH STADION’

Op 2 april 2014, enkele weken na het behalen van de titel in 1ste Provinciale Antwerpen, werden de 'Vrienden van het Olympisch Stadion' boven de doopvont gehouden.

In het mooie kader van 'de Ark' (het Pomphuis), ter beschikking gesteld door bestuurslid Gunther Dieltjens, tekenden een kleine 100 geinteresseerden present. Na een voorstelling van het concept van de 'VOS' door o.a. Walter Damen en Frederic Lenders, werd de avond afgesloten met een drankje en een praatje. Diezelfde avond nog telden 'de Vrienden' hun eerste 30 leden. Dat seizoen zouden 'de VOS' met in totaal 65 leden zijn.