JEUGD NIEUWS

Elite Label voor onze jeugdopleiding

Onze jeugdploegen mogen straks opnieuw aantreden bij de elite . van het Belgisch voetbal. Bij het neusje van de zalm, zeg maar. In Brussel werd geoordeeld dat onze jeugdwerking voldoet aan alle gestelde criteria. En dat is meer dan goed nieuws. De uitbouw en de professionalisering van de jeugdwerking zijn belangrijke factoren in de schoot van K. Beerschot V.A.

Dat maakte eigenaar DCA duidelijk toen zij enkele maanden geleden de club overnamen. Onze club wil veel jeugdspelers laten doorstromen naar de A-kern en op korte of halflange termijn graag reeds aantreden met 35% zelf opgeleide spelers. In dat opzicht heeft DCA de fitnessruimte van het oefencomplex aan het Universiteitsplein in Wilrijk reeds aangepakt en werden er nieuwe toestellen gekocht voor de krachttrainingen.

"Wij willen onze talenten in de best mogelijke omstandigheden laten trainen"
Marc Noé - TVJO Jeugdacademie

Allemaal zaken die TVJO Marc Noé blij stemmen. "Wij willen onze talenten in de best mogelijke omstandigheden laten trainen", zegt hij. "Het opfrissen en uitbouwen van de accommodatie is een mooie aanzet. Verder hebben we reeds acht nieuwe, gediplomeerde jeugdopleiders aangetrokken. In de komende weken komt daar nog een techniektrainer bij en zal ook onze 'scoutingscel jeugd' verder worden uitgebouwd. Met andere woorden: er waait duidelijk een nieuwe wind bij K.Beerschot V.A. . Zowel rond onze eerste ploeg als bij de jeugdafdeling. Met ons team gaan we er alles aan doen om die ambitieuze doelstellingen te verwezenlijken."

tweede periode

1 KVC Westerlo 23 pts
2 K. Beerschot V.A. 23 pts
3 Union Saint Gilloise 19 pts
4 Oud Heverlee Leuven 17 pts
5 RE Virton 17 pts

Matchday Kinderfeestjes

Onze Feestberen

Wil je je zoon, je dochter, een jarige of een andere jonge Beerschotsupporter een bijzondere beleving cadeau doen?